Linnutornid ootavad homme külastajaid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Aivar Veide

Eesti ornitoloogiaühing korraldab laupäeval kolmandat aastat järjest tornide linnuvaatluspäeva, mille raames ootavad juhendajad linnusõpru 16 vaatlustornis üheksas maakonnas.

Läänemaa linnusõpru ootavad juhendajad Silma looduskaitsealal asuval Kirimäe vaateplatvormil (Alpo ja Hannele Koukila, kell 6–12) ja Matsalus Haeska vaatlustornis (Mariliis Märtson ja Uku Paal, kell 7–12). Muidugi võib külastada ka kõiki teisi linnuvaatlustorne.

Läänemaa linnuklubi juht Tarvo Valker soovitab kõigil, kel võimalik, linde vaatlema minna, sest praegu on liigirohkeim aeg: kõik, ka hilised rändlinnud on kohal ja need, kes teel põhja poole, pole veel lahkunud.

Linnuvaatlustornide vahel käib ka võistlus selle nimel, kus vaadeldakse kõige rohkem liike. “Haeska on kindlasti üks, mis võiks olla liigirikkamate seas,” ütles Valker. Poole päeva jooksul on seal võimalik loetleda sadakond liiki, soodsate ilmaolude korral rohkemgi.

Juhendajad räägivad tornide külastajaile lindude rändest ja õpetavad vaatlemist. “Juhime ka tähelepanu linnutornide vajalikkusele,” lisas Valker. “On tore, kui tornid leiavad rohkem kasutust.”

Valkeri sõnul tasub tornidesse tulla võimalikult hommikul – siis on linnuelu eriti aktiivne.

Linnuvaatlusi ja liiginimekirja võib teha ka omal käel neis tornides, kus juhendajaid ei ole. Ankeedi vaatluste edastamiseks ning juhendajaga tornide asukohad ja vaatlusajad leiab ornitoloogiaühingu kodulehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader
10 aastat tagasi

Say, you got a nice article.Thanks Again. Awesome.

girls shoes
10 aastat tagasi

Appreciate you sharing, great blog article.Really looking forward to read more. Want more.

online business
10 aastat tagasi

Thanks so much for the article post.Much thanks again.