Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 88 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 3 röövimist, 1 avaliku korra rasket rikkumist, 53 varavastast kuritegu, neist 43 vargust (3 eluruumidest, 5 sõidukitest), 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist.

Tabati 7 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 8 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu.

Registreeriti 458 väärtegu.

Piirilt saadeti tagasi 4 välismaalast, tuvastati 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane, 1 riigipiiri ebaseaduslik ületamine (peeti kinni 1 isik).


LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
14. aprillil kella 5 paiku löödi Pärnus Rüütli tänaval meelelahutusasutuses 24-aastast naist.

14. aprillil kella 6 paiku löödi Pärnus Rüütli tänaval meelelahutusasutuse ees 26-aastast meest.

Vargused
13. aprillil kella 3 ja 4 vahel varastati Pärnus Rüütli tänaval meelelahutusasutuses rahakott sularaha, isiklike dokumentide ning esemetega. Kahju on 570 eurot.

Ajavahemikul 13.–15. aprill varastati Audru vallas Lemmetsa külas sõidukitest kütust. Kahju on 600 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
15. aprillil kella 23.40 paiku löödi Järvakandi alevis Mai tänaval korteris 45-aastast meest.

Vargused
Ajavahemikul 12.–15. aprill tungiti Kehtna vallas Kaerepere alevikus ettevõtte ruumidesse ja varastati loomasööta. Kahju on 1440 eurot.

11. aprillil kella 23.40 tangiti Kohila vallas Urge külas teenindusjaamas sõidukisse kütust ja lahkuti selle eest tasumata. Kahju on 67 eurot.

Saaremaa

Omavoliline sissetung
Ajavahemikul november 2012 kuni 12. aprill 2013 tungiti Lümanda vallas Koovi külas tallu ja varastati erinevaid esemeid.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine
15. aprillil kella 23.45 paiku teatati politseile, et Ümera tänava korteris tungiti kallale 56-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 34-aastane mees.

Harjumaa

Vargused
15. aprillil avastati, et Harku vallas on ettevõtte parklas seisnud veokitest varastatud kokku 900 liitrit diislikütust.

15. aprillil avastati, et Vasalemma vallas asuvast korterist on varastatud elektriboiler ja kolm radiaatorit. Kahju kokku 650 eurot.

15. aprillil teatati politseile, et Padise valla taluhoonetest on varastatud riideid, vanametalli ja metallriiul. Kahju kokku 500 eurot.

15. aprillil teatati politseile, et Kernu vallas aiandusühistu kuurist on varastatud murutrimmer. Kahju kokku 192 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargused
15. aprillil teatati sissemurdmisest soojakusse Saare vallas Voore külas. Varastati kaks mootorsaagi Jonsered.

Ööl vastu 15. aprilli murti Torma vallas Sadala alevikus sisse kauplusesse ja varastati alkohoolseid jooke ning tubakatooteid.

Ööl vastu 15. aprilli murti Palamuse vallas Kaarepere külas sisse kauplusese ja varastati alkohoolseid jooke ning tubakatooteid.

Ööl vastu 13. aprilli murti Põltsamaa vallas Adavere alevikus Metsa tänaval sisse korterisse ja varastati rahakott koos pangakaartidega.

Ajavahemikul 12.–15. aprill varastati Põltsamaa vallas Adavere alevikus veoki ja ekskavaatori paagist diiselkütust. Varastatud kogus on täpsustamisel.

Tartumaa

Vargused
Ööl vastu 15. aprilli murti Tartus Puiestee tänaval sisse garaaži ning varastati oranži värvi mootorratas Keeway X-Ray, kaks kiivrit, kompressor ja käi.

Ajavahemikul 11.–15. aprill varastati Tartus Tiigi tänava maja trepikojast musta värvi 24käiguline lukustatud maastikujalgratas Classic Legend. Kahju on 453 eurot.

Ööl vastu 13. aprilli varastati Tartus Puiestee tänava maja keldrikorruselt sinist värvi ja lukustamata jalgratas Panther. Kahju on 100 eurot.

Valgamaa

Vargused
Ööl vastu 15. aprilli murti Taheva vallas Taheva külas sisse kuuri ning varastati murutraktor Partner ja kaks rulli elektrikaablit. Kahju on 1444 eurot.

Ööl vastu 15. aprilli varastati Valgas Männiku tänaval piiratud territooriumil pargitud kahest veokist 150 liitrit kütust, viis liitrit mootori- ja viis liitrit hüdroõli.

Viljandimaa

Surma põhjustamine ettevaatamatusest
15. aprillil kella 10.30 ajal jäi Suure-Jaani vallas Kurnuvere külas metsatööde käigus langeva puu alla 74-aastane naine ning suri sündmuskohal.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine
16. aprillil kella 2 paiku sisenes joobes 29-aastane mees Väimela alevikus Lapi teel korterisse ning lõi seal viibinud talle tuttavat naisterahvast kirvega, tekitades kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustusi. Kiirabi andis kannatanule esmaabi, mees toimetati esialgu kainenemisele.

Vargused
Ajavahemikul 10.–13. aprillini murti Mõniste vallas Saru külas sisse ühte hoonesse ja varastati erinevat olmetehnikat. Varastatud asjade loend ja tekitaud kahju on väljaselgitamisel.

12. aprillil avastati Mõniste vallas Saru külas sissemurdmine kahte maamajja ja kõrvalhoonetesse. Varastatud asjade loetelu on väljaselgitamisel.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus
15. aprilli päeval varastati Rakveres Kreutzwaldi tänaval buss Iveco registrimärgiga 809 AXL. Kahju on 12 000 eurot.

Ida-Virumaa

Vargus
Ajavahemikul 4.-14.aprill lõhuti Jõhvis Narva maanteel kaks kuuriust ja varastati neli autorehvi ning 60 liitrit diislikütust. Kahju on 480 eurot.

Asja rikkumine
15. aprilli hommikul sõitis haagisega sõidukijuht peale tankimist Iisaku alevikus asuvas tanklas kaks tankurit maha. Kahju on täpsustamisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments