Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 93 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 2 röövimist, 1 avaliku korra raske rikkumine, 61 varavastast kuritegu, neist 48 vargust (6 eluruumidest, 4 sõidukitest).

Registreeriti 3 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 3 inimest.

Tabati 7 alkoholijoobes ja 1 narkojoobes sõidukijuht, tuvastati 1 narkootikumide vahendamise, 9 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu. Registreeriti 394 väärtegu. Piirilt saadeti tagasi 9 välismaalast, Eestist saadeti välja 1 isik, tuvastati 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane, esitati 3 varjupaigataotlust.


LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargused
Ajavahemikul 9.–11. aprill varastati Pärnus Savi tänaval ettevõtte sõidukist kütust. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 10.–11. märts varastati Pärnus Hospidali tänaval ehitusobjektilt ettevõttele kuuluvaid esemeid ning tungiti majutusasutuse ruumidesse.

Järvamaa

Vargus
Ajavahemikul 30. märts kuni 10. aprill tungiti Imavere vallas Laimetsa külas majja ja varastati erinevaid esemeid. Kahju on 255 eurot.

Omavoliline sissetung
Ajavahemikul 5.–11. aprill tungiti Paide vallas Sõmeru külas suvemajja. Kahju on selgitamisel.

Raplamaa

Vargus
28. märtsil kella 16 ja 17.30 varastati Kohila alevis Kooli tänaval asutuses mobiiltelefon. Kahju on 99 eurot.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine
11. aprillil kella 17.25 ajal teatati politseile, et Endla tänaval rööviti 59-aastaselt naiselt rahakott. Pealtnägija pidas sündmuskoha lähedal kinni ja politsei toimetas kahtlustatavana jaoskonda 15-aastase noormehe.

Kehalised väärkohtlemised
11. aprillil kella 21.20 paiku teatati politseile, et Mahtra tänaval tungiti tüli käigus kallale 60-aastasele mehele.

12. aprillil kella 00.25 ajal teatati politseile, et Peterburi tee söögikohas tungiti kallale 25-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 24-aastane mees.

Vargused
11. aprillil avastati, et Kadaka teel varastati merekonteinerist generaator, kompressor, neli autorehvi ja aiakäru. Kahju kokku 1730 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
11. aprillil kella 17.45 paiku teatati politseile, et Jõelähtme vallas Jägala külas tungiti tüli käigus kallale 43-aastasele mehele. Politseipatrull toimetas kahtlustatavana jaoskonda 38-aastase mehe.

11. aprillil kella 20.05 ajal teatati politseile, et Jõelähtme vallas Iru küla majas tungiti kallale 25-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 50-aastane mees.

12. aprillil kella 3.55 ajal teatati politseile, et Rae vallas Lagedi aleviku eramus tungiti kallale 40-aastasele mehele. Asjaolude kontrollimiseks toimetati politseijaoskonda 43-aastane naine.

Vargused
11. aprillil avastati, et Harku valla ettevõtte territooriumi seisnud veokilt on varastatud kaks akut. Kahju kokku 400 eurot.

Ööl vastu 11. aprilli varastati Viimsi vallas Haabneeme alevikus seisnud autolt peegliklaasid. Kahju kokku 2000 eurot.

11. aprillil avastati, et Viimsi vallas Muuga külas on ettevõtte laost varastatu alumiiniumkange. Kahjusumma on täpsustamisel.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus
Ajavahemikul 1.–11. aprill varastati Saare vallas Halliku külas talu ees seisnud sõidukist Opel Vectra kaks sülearvutit – Fuji Siemens ja Asus. Kahju on 700 eurot.

Põlvamaa

Vargus
Ööl vastu 10. aprilli varastati Kõlleste vallas metsalangile jäetud harvesteri paagist 420 l diislikütust. Kahju on 504 eurot.

Tartumaa

Vargus
8. aprillil varastati Tartus Kaunase pst majast mobiiltelefon Samsung. Kahju on 79 eurot.

Viljandimaa

Vargus
10. aprillil teatati, et Halliste vallas Uue-Kariste külas on rüüstatud alajaamast varastatud trafo.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus
Ajavahemikul 4.–8. aprill varastati Tapal Kesk tänaval asuvast asutusest isiklike asjade hulgast 175 eurot.

Sissetung
11. aprill kell 2.38 tungiti läbi lõhutud akna Tapal Jäneda külas kauplusesse. Kahju on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Vargused
4. aprillil varastati Jõhvis Kaare tänaval sõiduautost mobiiltelefon. Kahju on 255 eurot.

10. aprillil kaotas 51-aastane mees oma Kohtla-Järvel Pärna tänaval asuva korteri võtmed. Koju tulles avastas ta, et ära on varastatud videomakk, kaks videokaamerat, viis videokaamera kassetti ja neli mobiiltelefoni. Kahju on 2203 eurot.

11. aprilli öösel lõhuti Kohtla-Järvel Keskallee tänaval kaupluse aken ja varastati valvekaamera. Lõhkumise ja vargusega tekitati kahju 372 eurot.

11. aprillil varastati Narvas Tallinna maanteel asuvast kauplusest pusa väärtusega 70 eurot.

11. aprillil varastati Vokas Tiigi tänaval garaažiboksist muruniiduk, neli suverehvi ja neli kasutatud naelrehvi. Kahju on 400 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments