Linnavalitsus turgutas suvist kultuurielu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Katrin Pärnpuu
Foto: Katrin Pärnpuu

Haapsalu linnavalitsus jagas kolmapäeval kultuurile ja turismile 13 150 eurot.

Suurema osa, 6700 eurot, sai Läänemaa Turism Haapsalu turismiinfokeskuse halduseks.

Haapsalu kontserdiühing sai 4000 eurot keelpillifestivali ja keelpillimängijate suvekursuse tarvis.

Eesti Viikingid said 1000 eurot viikingiretke korralduskulu katteks. MTÜ Eesti Viikingid ehitab viikingipaate ja tutvustab muistset viikingikultuuri. Viikingiretk Haapsalust Kuressaarde on 29. juulist 4. augustini. Sel ajal kui viikingilaevad sõidavad, liiguvad muistsed sõdalased, käsitöölised, kaupmehed ja muusikud mööda maad ja kui laevad õhtul randuvad, ootab neid ees viikingilaager, kus kõik saavad näha ja kogeda, milline oli maailm tuhat aastat tagasi.

Rannarootsi muuseum sai eestirootslaste laulupeo katteks 1000 eurot. Laulupidu peetakse pärast 80aastast vaheaega 8.–9. juunil Haapsalus.

1000 eurot saab Eesti tantsukunstnike liit Haapsalus 11.–13. aprillil peetava Uue Tantsu festivali korraldamiseks. Festivalile tuuakse viimaste aastate parimad tantsulavastused.

Läänemaa muuseum sai linnavalitsuselt 250 eurot muuseumi toimetiste väljaandmiseks.

Eesti taekwon–do liidule andis linnavalitsus 200 eurot, et saata Wiedemanni gümnaasiumi 10. klassi õpilane Aleksandr Joonasing Euroopa meistrivõistlustele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
11 aastat tagasi

Parem pool muna kui tyhi koor- aastaks mitmete ühenduste peale pool ühe abilinnapea kuupalka… Just selist eestit vähemalt mina isiklikult alati olen tahtnud. Kui annad üle bussipileti raha , sõidavad ära ja tagasi ei tulegi.