RMK alustab puuriida iluladumise teenuse pakkumisega

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

"Lamav puu". Foto: www.rmk.ee
"Lamav puu". Foto: www.rmk.ee

Alates tänasest, 1. aprillist on eraisikutest küttepuidu tellijatel võimalik riigimetsa majandamise keskusest (RMK) tellida lisateenusena ka puuriida iluladumist, teatab RMK oma kodulehel.

“Ühiskonnas suureneb nõudlus metsaga seotud avalike teenuste järele ja see puudutab ka inimeste kasvavaid esteetilisi vajadusi. Et nõudlusele vastata, toomegi turule uudse, puuriida iluladumise teenuse,” selgitas RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi ja lisas, et esialgu on teenusetellijal valida kolme puuriida motiivi vahel: „Lamav puu“, „Hunt“ (tänavune aasta loom) ja „Käbi“.

Eestimaalaste huvi kodukaunistamise vastu on aastatega aina kasvanud. Esimesi katse korras kokku pandud iluriitasid võib kohata Lääne-Virumaa ja Tartumaa talupidajate juures. Populaarseimaks ilupuurida motiiviks on kujunenud „Lamav puu“. Teenuse kasvava nõudluse puhul kaalutakse tulevikus koostöös Luua metsanduskooliga ka uue ameti – puuriida iluladuja – väljakoolitamise vajadust.

Uue teenuse hind on seotud valitud puuriida motiivi kokkupanemise raskusastmega ning tellitud küttepuidu kogusega. Tööle antakse garantii, mis kehtib kuni puuriida ahju ajamiseni, kuid mitte kauem kui üks küttehooaeg. Päringu, kus märgitud soovitav motiivi nimetus, palutakse saata tänase päeva, 1. aprilli jooksul e-posti aadressil kyte@rmk.ee, võib ka helistada telefonil 676 7676. Praegu saavad puuriida iluladumist tellida vaid RMKst tellitud küttepuidu ostjad, kuid jaanipäevast laieneb teenuse pakkumine kõigile soovijaile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments