4

Arvo Tarmula sai presidendilt teenetemärgi

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arno Mikkor / presidendi kantselei

Täna andis president Toomas Hendrik Ilves Kadrioru kunstimuuseumis üle riiklikud autasud 99 inimesele.

Valgetähe V klassi teenetemärgi sai fotograaf Arvo Tarmula.

“Kõiki neid akadeemikuid ja tähtsaid inimesi nähes hakkasid algul jalad värisema, tundsin ennast nii väiksena,” kirjeldas Tarmula esimest emotsiooni. See tunne läks tema sõnul varsti üle. “Eks neil üritustel ole käidud ka,” viitas kauaaegne pressifotograaf mullu 26. novembril peaministrilt vastu võetud kodanikupäeva aumärgile, mida ta tänagi pintsakurevääril kandis.

“Kes nüüd pildistab?” küsis president Ilves käesurumise ajal Tarmulalt naljatades.

Õnneks oli fotograafe ümberrigi küllalt. Siiski pidas Tarmula vajalikuks – nagu tavaliselt ikka enesegi austamisüritustel – jäädvustada kõike huvipakkuvat oma iPhone’iga, hakates sellega silma Vikerraadio reporterile.

“See on professionaalne harjumus,” ütles Tarmula Vikerraadio “Päevakajale”. “Ma ei saa vaadata pealt – kui mingi hea moment on, siis ma pean midagi taskust taskust võtma ja pildistama, ükskõik millega. See on vere sees juba.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kodanik
kodanik

Delfis Tarmulast super pildid. Valdava enamuse õigetest momentidest on fotograaf maha maganud, aga Tarmula omad on super. Kas Delfil tõesti pole paremat fotograafi vastuvõtule saata?

Juku
Juku

Kas Delfil tõesti pole paremat fotograafi vastuvõtule saata?
Aga riigi parim fotograaf oli ju autasustamisel!
Saadeti paremuselt teine, mida virised? 🙂

Arnold
Arnold

Õige, Juku. Minu jaoks ongi Arvo Tarmula parim fotograaf !

Hihi
Hihi

Thumbs upi teeb isegi, tubliii

wpDiscuz