Lääne Elu paberleht 21. veebruaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti Vabariigi lipp. Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Kindlaid liitujaid on kolm

Põhja–Läänemaal on valimisteks kindlalt liitumas kolm valda, Risti, Nõva ja Oru. Nõva tegi sellekohase otsuse reedel, Oru volikogu otsustas teisipäeva hommikul ja Risti kolmapäeva õhtul, et soovivad liituda enne valimisi. Taebla volikogu arutab küsimust neljapäeval.

Maavanem ja linnapea peavad ühist vastuvõttu

Lääne maavanema, Haapsalu linnapea ja Läänemaa omavalitsuste liidu esimees teevad Eesti Vabariigi 95. aastapäeva vastuvõtu tänavu koos. Maavalitsuse kultuurinõuniku Kristi Erkmanni sõnul on ühisvastuvõtt märgilise tähendusega — ta ei tea, et kusagil mujal Eestis nii tehtaks. Esimest korda saab vastuvõtust vaadata internetis otseülekannet.

Lugu saab lugeda siit.

Valitakse põhikooli õpetajaid

Haapsalu õpetajaskond on ärevil. Riigigümnaasiumi õpetajad on valitud, kuid nende nimesid pole avalikustatud. Märtsi lõpuks selgub, millised õpetajad saavad uues põhikoolis tööd ja millised koondamisteate. Seni on põhikoolis ametis vaid direktor.

Lugu saab lugeda siit.

Noarootsi volinikud põhjendavad eiütlemist

Sel nädalal kahanes Läänemaal liitujate arv neljale, sest Noarootsi vallavolikogu otsustas, et vald jätkab pärast valimisi iseseisva omavalitsusena. Pärast umbes tunnipikkust arutelu võttis volikogu 10 minutit vaheaega ja hääletas seejärel häältega 7:2 liitumise maha. „Kurb küll,” ütles vallavolikogu esimees Rein Vatku.

Kuhu liigub meditsiin?

Telemeditsiin pole maailmas ammu enam uudisasi. Ka Vormsi saarele jõudis sotsiaalministeeriumi kaudu telemeetriline komplekt, mis on mõeldud eelkõige konsulteerimiseks ja nõu küsimiseks. Vormsi perearst Madis Tiik ennustab, et ei kulu kaua aega, kui isiklik telemeditsiinikomplekt on igal kroonilisel haigel kodus olemas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
See on
11 aastat tagasi

…….. labane oma valijate petmine. Huvitav,milline kool järgmiseks kinni pannakse ? Selliseid otsuseid võiks vastu võtta saadikud,kes enne valimisi on lubanud oma valla kaotada . Aga siis poleks nad ka volikogus….

Nõvamies
11 aastat tagasi

Ikka liitume ,meil kooli jaoks raha vaja . Ei ole vaja nüüd selle pisiasja päras pipardada.

Arvaja
11 aastat tagasi

Taebla valla rahvas ja austatud volikogu – ärge minge vähemalt praegu korrekrselt läbi arutlematta ja kiirustades seda libedat teed.-ühinemine.Te olete saanud suht hästi hakkama ja peate vastu veel.Sellel vallal on potensiaali.Hea
asend,,jätkusuutlikult tegutsevad firmad , ,jagub ka maksumaksjaid , piisav suurus.On siiani hakkama saadud -saab ka edaspidi ja arvan ,et suht hästi.

Taebla elanik
11 aastat tagasi
Reply to  Arvaja

Kas sa töötad vallas, et sellist iba ajad?
Seda oligi arvata, et see valla ühinemise jutt üks populistlik sammuke on ja tegelikkuses pole mingitki plaanigi ühineda…
Kui valetada, siis vähemalt püüdke niipaljukestki vaeva näha, et see usutav oleks.

Ahto
11 aastat tagasi
Reply to  Arvaja

Valdade liitumise uuringust – Enne tegutsemist peaks aga põhjalikult analüüsima, millised muutused on otstarbekad ja millised mitte, sest halvasti planeeritud reformi tagajärg võib olla tunduvalt halvem kui tegutsemata jätmine.

kle
11 aastat tagasi
Reply to  Ahto

ega sina seda laulu kirjutanud, uurida, uurida, uurida jah, mida andres ots vanasti laulis

Ahto
11 aastat tagasi
Reply to  kle

No lase siis sellised inimesed valla asju otsustama. Kõik haritud inimesed teavad ,et selle laulu autor on kellasepp Vasili .Pidevalt jorises pohmas peaga vanas teenindusmajas “Uurida ,uurida ,uurida jah ,aga mida sina uurid kui uuri ei ole …

Minni
11 aastat tagasi

ihhii, veel paar nädalat ja loeme Lääne Elust kuidas Nõva liitub Nõvaga. Vähemalt mõnedel on aru peas 🙂 Kiire ja uisa-päisa tehtud asi pole kunagi mingit kasu toonud, Praegu tundub, et Nõva vallavanem tahab oma agaruses kellegile kõrgemal silma paista ja kannuseid teenida. Huvitav, kas talle järgmisesse riigikokku koht lubatud selle eest ….