0

Ruslan Sergatšov ületas 23 aastat püsinud kiirkäimise rekordi

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nädalavahetusel Lasnamäe kergejõustikuhallis peetud Eesti sisekergejõustiku meistrivõistlustel täiskasvanuile püstitas Ruslan Sergatšov jooksuklubist Tempo uueks Läänemaa B-klassi rekordiks 5000 m kiirkäimises 26.59,76, ületades endise rekordi 30 sekundiga. Eelmine rekord oli püstitatud 23 aastat tagasi Üllar Petrovitši poolt.

15 meetri klubisse jõudis juunior Karl Koha meeste kuulitõukes, tõugates 15.04, mis andis 8. koha.

Kuid säravamad tulemused praeguste ja endiste läänlaste poolt sündisid teiste klubide värvides võisteldes. Nii võitis meeste kuulitõuke Haapsalus tuule tiibadesse saanud Raigo Toompuu tulemusega 18.68. Momendil esindab ta Tartu ülikooli akadeemilist spordiklubi. Spordiklubi Stamina värvides esinev Sergei Tšerepannikov võitis hõbemedali 3000 m jooksus ja pronksmedali 1500 m jooksus aegadega vastavalt 8.22,65 ning 4.01,50.

Hõbemedali võitis 5000 m kiirkäimises Margus Luik ajaga 22.44,36 ja seda palavikuga võideldes. Tema esindab Bruno Junki käimisklubi.

Medalist jäi 60 m tõkkejooksus napilt ilma Audentese spordiklubi värvides esinev vaegkuulajate mitmekordne maailmameister Kairit Olenko ajaga 9,10.

Maaülikoolis õppiv Taebla noormees Argo Jõesoo oli 1500 m jooksus kuues ajaga 4.07,24.

Endel Susi

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz