Juhtkiri: Ehk jõuab

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänane ja homne päev otsustavad, mis saab edasi Põhja–Läänemaa omavalitsuste ühinemisest.

Seni on sündmused arenenud peadpööritava kiirusega. Täna on õhus veel mitu varianti. Päris täpselt ei teata sedagi, kas Haapsalu otsustab mängust lahkuda või mitte. Homme õhtuks peaks see olema selge, nagu seegi, kes kellega ja mis reeglite järgi edasi mängib. Täna peavad volikogu Ridala mehed, homme Haapsalu omad.

Pärast Haapsalu istungit kogunevad ühinejad sel nädalal juba teist korda ühise laua taha. Seal selgub, kas jätkatakse põhja ühisvalla nimel või jääb Haapsalu üksi. Võimalik on, et Haapsalu heidab ühte Ridalaga, võimalik on ka see, et linn läheb kokku Ridala, Oru ning Taeblaga (ja Nõvaga). Kuidas toimivad sel juhul ülejäänud?

Aega pikalt aru pidada ei ole. Olgu muuga, kuidas on, ühes on põhjavallad küll ühel meelel: ühineda tuleb enne sügisesi valimisi. Õhus on hirmu, kas jõuab, ja mõned ei usugi.

Kui Oru vallavolikogu tegi detsembris Ridalale ettepaneku ühineda, siis vaevalt uskunuks nemadki, kui keegi oleks neile öelnud, et see toob kaasa niisuguse ühinemislaine.

Ühinemise kohta aga on seni kõik eksperdid öelnud, et jõuab küll, kui on tahet ja üksmeelt, ja seda isegi soovitanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pensionär
11 aastat tagasi

Aega küll. Tasa sõuad, kaugele jõuad. Nagu näha on Sukles närviline. Pole mõtet,
Haapsalu ei kuulu tulevasse omavalitsusse, võid kindel olla.

juuhan
11 aastat tagasi
Reply to  Pensionär

hea oli eile vaadata uudistes kuidas suklesel silmad vilasid aga kaamerasse ei tahtnud kuidagi vaadata

tuhajuhan
11 aastat tagasi
Reply to  juuhan

häbi oli eile vaadata uudistes kuidas toomase silmad vilasid aga kaamerasse ei tahtnud kuidagi vaadata kui ta lolle põhjendusi mitteühinemiseks välja mõtles

tuuhajuuhan
11 aastat tagasi
Reply to  tuhajuhan

õige tähelepanek,kahju ainult ,et keegi teine peale sinu ja minu ei saanud aru

kl
11 aastat tagasi

Tark ei torma.

......
11 aastat tagasi

saa üle ükskord, katsu rohud ära võtta ja jää uusi suuniseid partei peakontorist ootama

jne
11 aastat tagasi
Reply to  ......

ju see pidur selle pärast peale tuli, et peakontoris hakati liiga varakult ja liiga avalikult kohti jagama. puhas poliitika, ei mõelda siin sugugi inimeste heaolu peale, ainult sellele kes suures vallas piruka juurde saab. rahva ees üks nägu, kinniste uste taga teine.

ajalugu
11 aastat tagasi

nagu ei õpetaks, kõik need iseseivust taotlenud kohalikud linnused ja kantsid ja linnad on lõpuks langenud ning saanud aru, et seljad koos suudavad endid rohkem kaitsta kui igaüks eraldi. ridala on võõrvõimu( taebla maffia) kaaperdatud ja midagi muud siit oodata oleks olnud naiivne

Urmas Sukles
11 aastat tagasi

Ridala otsus olla omaette, annab minu arvates allesjäänud ühinejatele hea võimaluse ja suht normaalse koosluse ühinemiseks. Tuult teile tiibadesse! Arvan, et see ühendvald ei oleks üldse paha ning oleks partner Haapsalule-Ridalale ja murraks barjääre!

Tont.
11 aastat tagasi

Tark ei torma…Aga teiselt poolt- elu ongi ehk liiga kergeks läinud,kõik tuleb nagu iseenesest kätte ja see teeb inimese laisaks. Näiteks on tarvis mõni ametlik paber saada või detailplaneeringut muuta- seni jalutasid vallavolikogusse naabrimehe jutule,kes asja kiiresti joonde ajas. Sest tundis olusid. Nüüd aga jätad perega jumalaga ja sõidad Haapsallu.Kus selgub,et ka pabereid ei saa sisse anda,sest ametnik on haige või koolitusel. Ning kästakse ülehomme tagasi tulla. Siis joodki paar päeva stripibaaris ja koju jõuad pühapäeva õhtuks. Aga ametnikuga sai asjad vahepeal joonde,paberid sisse antud ja ka tripper pole surmatõbi…..