Juhtkiri: Tuul tiibadesse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eile õhtul kogunesid Põhja–Läänemaa valdade esindajad esimest korda ühinemisläbirääkimistele. Esialgu käis arutelu piltlikult pigem selle üle, kas ehitada sild üle jõe või piki jõge. Pole hullu, peaasi et algus on tehtud.

Lääne Elu toimetus hoiab pöialt, et vallajuhid araks ei lööks. Kes me praegu oleme? Väike– või isegi kääbusvallad ja väiksemapoolne, mis siis, et tuntud maakonnakeskus. Ja jääme üha pisemaks.

Mis meist saaks, kui liituksime? Midagi suurt ja uhket. Pindalalt Eesti suurim ja rahvaarvult kuues omavalitsus. Sellisega on riigil palju raskem arvestamata jätta kui kas või paari maakonnatäie pisivaldadega.

Praegu on mitme valla juhid ettevaatlikud — kaalume, vaeme, ärme kiirustame. Vastupidi! Tuleb kiirustada, et jõuda ühisvalla volikogu valida juba järgmistel valimistel.

Küll siis ülejärgmistel valimistel saab siseprobleemid — mis kool või lasteaed kuhugi peab jääma või kuidas liigub buss — lahendada. Las valijad siis otsustavad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
karla
11 aastat tagasi

justjust, enne lõikame võimalikult kiiresti ja pärast hakkame mõõtma