0

Ilmuv raamat loeb Eesti maailma parimate linnurände piirkondade hulka

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Valgepõsk-lagled. Foto: Aivar Veide

Briti autori Tim Harrise raamat “Migration Hotspots” (“Rände tulipunktid”) võtab vaatluse alla 30 maailma kõige olulisemat linnurände piirkonda, mille hulka on valitud ka Eesti.

Eestist saab peatähelepanu Matsalu rahvuspark, lühike ülevaade antakse ka meie teistest parimatest rändevaatluskohtadest nagu Põõsaspea, Sõrve, Kabli ja Mehikoorma.

Eestit puudutavaid tekste aitasid koostada Tarvo Valker ja Marika Mann, illustreerivad fotod ostis Estonian Nature Tours, saab lugeda linnu- ja loodusreisidele spetsialiseerunud reisikorraldaja Estonian Nature Toursi blogist.

Tim Harris kirjutab, et Eesti on valitud rändepaikade paremiku hulka tänu erakordsele kevadisele ja sügisesele lindude läbirändele, kui miljonid veelinnud ja kahlajad liiguvad piki Läänemere rannikut pesitsusaladele arktilises tundras ja tagasi.

Teine põhjus on peaaegu uskumatult massiline värvuliste sügisränne läbi terve Eesti. Loomulikult on ka ranniku piirkonnas asuvad märgalad kevadeti suure hulga partide, haigrute ja värvuliste sihtkohaks.

Rannikumeri on põnev ka talvel, kui sinna kogunevad talvituvad veelinnud, nende hulgas ka linnukaitse organisatsiooni Birdlife International poolt ohualtiks liigiks kuulutatud kirjuhahk. Seega peaks Eesti olema iga linnuhuvilise reisikavas, kirjutab Harris.

Raamat “Migration Hotspots” ilmub augustis ja tuleb esmakordselt müügile British Birdfair 2013 linnumessil. Raamat tuleb müügile ka raamatupoodidesse ning seda saab osta interneti kaudu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz