Haapsalu saab Jaama tänava remontimiseks 380 000 eurot

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Valitsusse on jõudmas eelnõu majandusministeeriumilt, millega jaotatakse avalikult kasutatavate kohalike teede hoiuks ette nähtud 29,3 miljonit eurot, teiste seas saab suure summa ka Haapsalu linn, kirjutas ERR Uudised.

Võrreldes 2012. aastaga on jaotatav rahasumma 11 miljoni euro ehk 60% võrra suurem, seetõttu alustatakse omavalitsusüksuste toetamist, kelle teatud teede lõikudele tekivad täiendavad kulutused seoses neid läbiva riigimaanteedelt või sadamaühendustelt tuleva transiitliiklusega.

Selleks on loodud ca 3 miljoni euro suurune fond, mis majandusministeeriumi kinnitusel ei jää ühekordseks meetmeks.

Haapsalu linn saab sellest rahast ligi 380 000 eurot Jaama tänava remontimiseks, sest tänavat kasutatakse sõiduks Rohuküla sadamasse.

Fondist saavad raha maanteede ümberehituseks ja/või remondiks veel Kärdla, Paide, Põltsamaa ja Sillamäe linn ning Rapla ja Jõhvi vald.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Urmas Sukles
11 aastat tagasi

Esimene lähtepunkt on Jaama ojale uue silla tegemine , edasine sõltub silla maksumusest. Teeremonti Jaama tänaval Jaama ringi ja Lihula risti vahel selle raha eest ei tule.

RH
11 aastat tagasi

On, kuidas on. Täna on jälle kell 14 ja kopikaid pealekauba ja juba tuurtasid suured masind mööda Jaama tänavat… maailmaavaruste poole taas. Linnast läbisõit 365 päeva aastas on nende jaoks (kitsa linnatänava jaoks, remonti vajava linnatänava jaoks) ikka liig, mis liig.

En.
11 aastat tagasi
Reply to  RH

Tõesti huvitav, mil moel 380 000€-ga kitsa, 3-4 jalakäijate ülekäigurajaga Jaama tänava olemust parandada kavatsetakse? Pannakse uus asfald? Äärekivid? Tehakse tänav laiemaks(!)? Ehitatakse jalakäijatele mõni ‘ohutussaar? Muudetakse võimatuks normaalne sisse/väljasõit Kalevi tänavasse? Tehakse (veel kord!) uus sadeveesüsteem? Tõmmatakse asfaldile uhked valged jooned? Või on 380 000€ nii väike raha, et jagub ainult pisikesteks lappimistöödeks?

need rööpad...
11 aastat tagasi

Need rööpad peaks raudteejaama juurest ülesvõetud saama, neid mööda ju vagunid rongid enam ei sõida ja ülesõidud lõhuvad autosid.

NL
11 aastat tagasi

Küll võib vinguda iga asjaga. Mis te ise ära olete teinud? Kui üldse kunagi mingi ümbersüit tuleb siis Randsalust piki raudteed Suure Trummini, edasi müüda Lihula mnt ja Männiku teed.

Juku
11 aastat tagasi

Millal ehitatakse juba korralik Haapsalu ümbersõidutee

RH
11 aastat tagasi

Aastaid tagasi räägiti jah ümbersõidust üle raudtee Uuemõis kaudu Valgevälja karjääri juurest. Jälle ammu unustatud projekt. Ikka raskeliilus läbi linna. Õuh…
Ma näen igal argipäeval kell 14, kuidas Hiiumaa praamilt tulevad raskeveokid (puulastiga, puulastita, pikad rekkad) kõik Jaama tänavalt pikas kolonnis mööda vuravad. Mõned tunnid hiljem jälle vastasuunas. Kõik kordub.

mille taha
11 aastat tagasi

see Haapsalu ümbersõidutee seisma on jäänud, see Rohuküla liiklus tuleb linnast õhusaaste lõpetamiseks välja viia.kas need suured ja laululuigelised saadikud seal talinabananas on ära unustanud, kus nende valijad asuvad

mati
11 aastat tagasi

Nime järgi siiski Jaama oja, nii, et ehk on lootust 🙂

linlane
11 aastat tagasi

Ehk saab Kiltsi oja sild ka laienduse.

En.
11 aastat tagasi
Reply to  linlane

Jaama oja ei jää enam Jaama tänava vaid Kiltsi tee äärde. Huvitav, kas raha eraldatakse sisulise trassi jaoks või otseselt tänavanime järgi nagu artiklist nähtub?

PS. Paljudele on ehk üllatuseks, et õige Jaama tänav kulgeb Tallinna poolt tulles ringteelt diagonaalis vasakule, mitte ei vii otse üle ringi raudteeülesõidukohale.