0

Koolijalgpalli võitis Haapsalu gümnaasium

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Risti kooli võimlas toimusid üheksa kooli osavõtul Läänemaa koolispordi liidu 4.–5. klasside meistrivõistlused saalijalgpallis.

Koolijalgpall on alati olnud liidu võistluste hulgas üks populaarsem. Viimaste aastate võistluste põhjal võib julgelt tõdeda ka seda, et koolide mängutase on väga kõrge, mängijad on tehniliselt ja taktikaliselt saanud korraliku kooli – ükskõik, milline maakonna kool ka osaleb, lihtsalt lust on laste mänguoskusi vaadata. Õpetajad-treenerid on teinud väga head tööd.

Selle turniiri kõige pingelisemad kohtumised peeti alagrupis, sest võrdsetes alagruppides oli iga punkt ülitähtis ja ühe alagrupi järjestuse selgitas alles väravate vahe. See kõik näitab võistkondade võrdsust. Poolfinaalides kohtusid Lihula gümnaasium – Haapsalu gümnaasium ja Haapsalu linna algkool – Risti põhikool.

Esimeses poolfinaalis oli domineerivam pool küll Lihula, kuid värava suutsid lüüa Haapsalu poisid – esimesena sai finaali seega Haapsalu gümnaasium. Teine poolfinaal oli tõeline tulevärk, finaalipääseja selgitasid alles penaltid. Siin selgus võitja alles lööjate teises ringis, kus Haapsalu linna algkool oli veidi kindlam.

Pronksikohtumises mängisid paremini Lihula gümnaasiumi õpilased, saavutades Risti kooli üle 4:2 võidu. Ka finaalis tuli kahe linnakooli vahel võitja selgitada penaltite abil, sest mängus väravaid ei löödud. Võitis Haapsalu gümnaasium, saades sellega ka koolispordi meistritiitli.

Võitjad:
Siim Suitsberg, Eenok Nõlvak, Vadim Konov, Morten Saar, Keven Kiks, Karl Käärats, Karmo Einmann, Tanel Liivo. Juhendajad Vladislav Sikirjavõi ja Raiko Tähhe.

II Haapsalu linna algkool (treener Aavo Tomingas)

III Lihula gümnaasium (treener Jaanus Getreu)

IV Risti põhikool (treener Ulrika Tülp)

Märkimist väärib veel fakt, et peakohtunik Ulrika Tülp oli leidnud omal algatusel võimaluse katta auhinnalaud medalite ja karikatega. Muidu oleks pika turniiri auhinnalaud tublid lapsed pika ninaga jätnud.

Jaanus Getreu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz