Haapsalu jääraja I etapi tulemused

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pühapäeval, 13. jaanuaril peeti Haapsalus Suurel viigil hooaja esimene autode võidusõidu jäärajaetapp, mis jäi sobimatute ilmaolude tõttu 30. detsembril ära. Korraldajale meeldivaks üllatuseks tuli kohale 77 võistlejat, kellest 30 on pärit Läänemaalt.

Eelregistreerimisel oli end kirja pannud 59 võistlejat, mõned jätsid tulemata, aga asemele tuli hulk teisi jäänautijaid. Korraldajatele tegi selline kohapeal registreerimine küll tööd juurde, aga saadi hakkama ja võistlus lõpetati pimeda hakul, kus viimased said juba tuledega sõita. Meeldiv on tõdeda, et tuli linnarahvast ja võistlustest võttis suur hulk läänlasi, kes eelmistel aastatel on sõitu kalda pealt jälginud.

Kuna võistluste raames selguvad kahe sarja võitjad, siis on seis klasside kaupa põnev. Karikavõistluste arvestuses lähevad arvesse kõik osalejad, aga meistrivõistluste arvestuses peetakse punktiarvestust Läänemaa sissekirjutust omavate sõitjate vahel.

4WD klassis saavutas Virtsu mees Rainar Leibak 2. koha, kaotades 1 sekundiga võitjale, Raido Pärna oli 5. Esivedude klassis oli esiviisik KR Racingu võistlejate päralt ja esikoht läänlasele Valmar Gildenile. Tagaveoliste klassis, kus stardis oli 20 autot, võtsid 1. koha Marko Kukuškin ja 3. koha Reigo Kleemann Läänemaalt. SU-klassis oli 14 autot ja neist 7 läänlast, võit jäeti koju ja seda tegi Sander Ilves. J-18 klassis oli stardis 7 noort ja ka selles klassis jõi võit koju – seda tegi Keven Serbin, teised olid vastavalt Kaido Märss 4., Egert Jakobi 5., Jonar Ilves 6., Jakko Allika 7.

Naisi oli stardis tubli 6 sõitjat ja kõik pärit Läänemaalt. Võitis Piret Gilden Ly Märsi ja Helena Ungerti ees.

Korraldajatel on plaanis järgmiseks võistluseks, mis toimub 20. jaanuaril, rada muuta ja ka pikemaks teha.

Korraldajad ootavad, et osalejad registreeriksid end aja kokkuhoiu mõttes – et võistluspäev ei veniks – juba varakult www.rally.ee lehel Haapsalu jääraja alt. Registreerimine algab juba täna, 14. jaanuaril kell 12.00.

I etapi tulemused on leitavad siit.

Kalle Kruusma
Igaühe Terviseklubi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments