Lääne Elu paberleht 10. jaanuaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Spordiküljel: Eesti jalgpalliliidu aastalõputurniiri III liiga võitis dramaatilises finaalis Läänemaa JK. Foto: erakogu
III liiga turniiri võitis dramaatilises finaalis Läänemaa Foto: JK. Erakogu
Spordiküljel: Eesti jalgpalliliidu aastalõputurniiri III liiga võitis dramaatilises finaalis Läänemaa JK. Foto: erakogu

Veofirmad pahuksis töö- ja puhkeaja seadusega

Kaheksast mullu enim sõidukijuhtide töö– ja puhekaja seadust rikkunud firmast kolm on Läänemaalt. Nii transpordifirma omanik Sulev Saareväli kui ka tööinspektsiooni sõidukijuhtide tööinspektor Jüri Milov tõdevad, et osa rikkumistest on tingitud inimlikust lohakusest, osad aga viivitustest kauba peale- ja mahalaadimisel.

Ristile võib kerkida ulmeküla

Ristil sai valmis planeering, mille elluviimine muudaks põhjalikult kogu selle piirkonna elu, kui plaan poleks nii ulmeliselt suurejooneline.

Aastaid Eestis tegutsev hispaanlane Javier Ortiz de Artinano saab rajada Risti külje alla täiesti uue küla, kus on elanikke niisama palju, kui on Risti vallas üldse kokku.

Risti golfiklubi kodulehel lubab Artinano: korraldame üritusi ja pidusid, saab ratsutada, tuleb jooksu–, ratta ja rulluisurada, mis talvel muutub suusarajaks.

Presidendiproua sõi Metskülas silgusousti

Presidendi abikaasa Evelin Ilves kohtus teisipäeval Metsküla algkooli õpilaste ja õpetajatega ning proovis sealset koolitoitu. Tähtsa külalise saabumispäeval pakuti kooliperele süüa silgusousti kartulite ja porgandisalatiga. Toit, mis maitses kogu kooliperele, maitses ka Evelin Ilvesele.

Millised olid viikingid tegelikult?

Jaan Perlitz kirjeldab oma ajalookolumnis, kuidas poolt Euroopat hirmu all hoidnud viikingid tegelikult end ülal pidasid ja millise mulje jätsid araablastele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
spetsialistkommentaatorid !!!!!!!!!
11 aastat tagasi

Panused, kui suur on tõenäosus et see Risti ulmeküla realiseerub ??????

usun sellesse
11 aastat tagasi

risti Suur värav ( tuleks ehitada midagi hiina müüriga võrreldavat), jalgpalli MM läbiviimise staadion, hiina keele ülikool ( hubabaluu õppemaksudega) ja 10-ne ministeeriumi kolimine ristile

gasiinokapitalismi ilming
11 aastat tagasi

selliseid oleks veel 5 – 6 tükki eesti vaja. saaks laevaga need golfihullud metsavahele tuua ja lahti lasta. aga kas see on eesmärk ? Kui seni pole suudetud ristil kui külakeskusel hinge sees hoida ja positsioonide eest võidelda ega olnut isegi säilitada siis vaevalt et mõni mittekohalik ettevõtja suudaks seda kompetentsi enda projekti ümber koondada. Spordimetoodiku haridusega vallavanem vaatab sul valla positsioonilt vastu, kuda sa talle selgeks teed selle laiema pildi… siis pead ta golfiraja administraatorina tööle võtma. seejärel saatma viieks aastaks ülikooli majandust õppima , see toimib vaid juhul kui õigesse kooli saata aga seda aega ei ole lihtsalt.… Loe rohkem »

Kaarel
11 aastat tagasi

Teen toimetajale ettepaneku muuta ära weebiaadress ristigolf.ee – sest sellist ei eksisteeri ja asendada see risticlub.ee sest see on õige leht.