Loomade varjupaik ootab abikäsi aastaringselt

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu loomade varjupaigas ootab silitusi aga kõige rohkem uut kodu niisugune kena kass. Teisi kasse ja koeri saab vaadata: http://www.haapsaluloom.ee
Haapsalu loomade varjupaigas ootab silitusi, aga kõige rohkem uut kodu seltsiv kassipreili. Teisi kasse ja koeri saab vaadata: http://www.haapsaluloom.ee

Haapsalu loomade varjupaigas käis advendiajal tavalisest rohkem huvilisi, varjupaiga pidaja ootab vabatahtlikke appi aastaringselt.

“Inimesed on jõulude ajal heldemad ja pööravad ka loomadele rohkem tähelepanu,” ütles Haapsalu loomade varjupaiga juhataja Maarek Nõmmik.

Nõmmiku sõnul ükski loom endale pühade ajal uut kodu ei leidnud, aga käidi tavalisest rohkem abis. Loomadele toodi toitu ja mänguasju, vabatahtlikud aitasid koristada, paitasid kasse ja käisid koertega jalutamas.

Varjupaigas on praegu 14 täiskasvanud kassi. Tegemist on äraeksinud või suvekodudesse maha jäetud loomadega.

“Endale tahetakse ikka kas kassipoega või koduste eluviisidega looma,” ütles Nõmmik. “Siin on sellised omapäised, täiskasvanud iseloomuga kassid.”

Sama lugu on koertega – tahetakse kutsikat. Varjupaigas on praegu kolm koera, kõik õuekoerad. Staažikaim olija on varjupaigas veetnud kolm kuud.

Nõmmik soovis inimestele südamele panna, et jõulude ajal varjupaiga asukate eest hoolitsemine on väga vajalik ja teretulnud, aga loomad vajavad inimesi terve aasta. “Pühade ajal pööratakse küll tähelepanu ja tehakse pai, aga pärast on vaikus,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments