5

Lääne Elu paberleht 20. novembril

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kristiina Seiton sai Albert Kanepi mälestusvõistlustel kuni 20aastaste neidude arvestuses teise koha. Foto: Arvo Tarmula
Kristiina Seiton sai Albert Kanepi mälestusvõistlustel kuni 20aastaste neidude arvestuses teise koha. Foto: Arvo Tarmula

Albert Kanepi 6. memoriaalil oli 250 võistlejat

Laupäeval ja pühapäeval oli Wiedemanni spordihoone Haapsalus lauatennise päralt, mängulaudade tagant käis läbi veerand tuhat lauatennisisti.

Läänemaa majanduse head ja vead

Läänemaa majandus ei ole kriisist veel kosunud, võib järeldada SEBi koostatud analüüsist Eesti maakondade majanduse kohta aastail 2007–2011. Läänemaal ei ole eksportiv tööstus  kriisist nii hästi taastunud kui teistes maakondades. Ka investeeringud pole jõudnud kriisieelsele tasemele. SKP ühe Läänemaa elaniku on langustrendis ja moodustab vaid 60% Eesti keskmisest. Positiivse poole peale jääb, et läänlased on varmad ettevõtteid asutama. Kui 2007 oli Läänemaal ligi 2000 ettevõtet, siis nüüd on 2600. See teeb kasvuks 30% ja see on üks suuremaid Eestis. Lääne Elule antud intervjuus räägib SEB juht Riho Unt muu hulgas, miks on hoiuseintressid nii madalad ja mis majandust üldse lähiajal ees ootab.

Lugu saab lugeda siit.

Kus on põhjus?

Haapsalu linnavolikogu juht Jaanus Karilaid analüüsib arvamusküljel Reformierakonna kriisi keskerakondlase vaatevinklist. Ta leiab, et poliitilise kriisi lävele on riigi viinud opositsiooni pidev ja pikaajaline eiramine, dialoogi jõhker vältimine ja kohalike omavalitsuste ülesostmine.

Tüli lasteaias

Haapsalu volikogu neli keskerakondlasest liiget on esitanud linnapeale järelpärimise, juhtides tähelepanu probleemidele lasteaednike atesteerimisel ja tööõhkkonnale Haapsalu Päikesejänku lasteaias. Päikesejänku juhataja kuulis arupärimisest esimest korda ajakirjanikult. Tema meelest on tööõhkkond positiivne.

Lihulas saab sooja suitsukala

Lihulas tegutseva Kipperi Kala suitsukalatsehhi omanik Andres Habak loodab kalasuitsutamise panna täistuuridel käima paari kuu pärast. Kohalik rahvas aga on suitsukala saanud osta juba paar kuud. Tahtjaid oleks juba praegu rohkem ja igast Eesti otsast. Helistatakse Türilt ja Vändrast, Haapsalust rääkimata. Praegu suitsutab Habak kala paar–kolm korda nädalas ja õpib tundma Saksamaalt toodud suitsuahju hingeelu.

Paliveres olid talgud

Nädalavahetusel Palivere liikumisradadel peetud talgutel osales 28 vabatahtlikku, kes tegid kokku 140 töötundi: saepuruga kaeti 300 m liikumisrada ja koguti 24 tm raiejäätmeid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Georgile
Georgile

ära häbene ja tee üks katse. anna diagnoos ja paku ka lahendusi.

Georgile
Georgile

mis sa niisama eputad, ütle siis otse, miks nad ühte patta kuuluvad ja mis oleksid lahendused?

Georg
Georg

Ma pean hakkama poliitikute tööd tegema aga palga panevad nemad tasku?
“mis oleksid lahendused?” – see on ka paras demagoogia?

Georg
Georg

Lugesin ka LEst mõne rea hr.Karilaiu kommentaari, rohkem ei suutnud.

Lugupeetud Jaanus Karilaid, katsu aru saada, et kõik poliitikud käivad “valeliku poliitika” kontekstis ühte patta. Ei saa aru? Selles ongi tänaste poliitikute (nii koalitsioon, kui ka opositsioon) probleem.

esimees
esimees

Karilaid kirjutab:
Sotsiaaldemokraatliku või tsentristliku programmilisi poliitilisi lahenduskäike on üle 10 aasta alla surutud, häbimärgistatud, naeruvääristatud (astmeline tulumaks, Vene turg jne
Hea Jaanus, palun selgita millisel põhjusel Sa liigitad Venemaaga kauplemise sotsiaaldemokraatlikuks. Venemaa on sotsiaaldemokraatiast küll väga kaugel, muuseeas sotsiaaldemokraatia oli nõukaajalgi üks põlatumaid poliitilisi suundi. Praegune autoritaarne ja oligarhide poolt tüüritud vene majandus on pigem äärmus parempoolne.

wpDiscuz