Täna tutvustatakse uuenenud loodushelide portaali

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ääris-niiduritsikas. Foto: Veljo Runnel
Ääris-niiduritsikas. Foto: Veljo Runnel

Eestimaa Looduse Fondi ja Tartu ülikooli loodusmuuseumi koostöös on saanud uue sisu ja vormi loodushelide portaal “Kõrv loodusesse”. Täna kella 13–15 tutvustatakse uuenenud portaali TÜ ajaloo muuseumis, kus saab kuulata ka ettekandeid eluslooduse häälitsejatest.

Veebileht “Kõrv loodusesse” tutvustab eluslooduse hääli, pakub äraarvamisülesandeid ja võimaldab ka veebipõhiste viktoriinide
korraldamist. Uuenduslik on asjaolu, et veebilehe sisu – helid, fotod, tekstid – pärinevad TÜ loodusmuuseumi hallatavast andmekogust. See andmekogu on dünaamiline, pidevalt täienev ning sellesse info sisestamisega tegelevad nii teadlased kui ka sisuloojateks kutsutud pedagoogid, tudengid, linnuvaatlejad, harrastusentomoloogid ja teised.

Täna esitletavad ettekanded aitavad vastata küsimustele looduse helide kohta. Veljo Runnel räägib ettekandes “Putukate ja mutukate hääled”, kas ämblikud on tummad, kas maa all on lauljaid ja kas inimene kuuleb kõigi putukate hääli. Linnuvaatleja Margus Ots räägib lindude vaatlemisest ja elurikkuse andmebaasist ning kahepaiksete uurija Riinu Rannap õpetab konni hääle järgi ära tundma ja selgitab, miks konnad üldse häälitsevad.

Loodushelide portaali “Kõrv loodusesse” uuendamist toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Siit saab kuulata näiteks juttselg-kärnkonna ehk kõre häälitsemist, lindistatud Nõval.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
nike free run 5.0 womens coral
8 aastat tagasi

Just a smiling visitor here to share the love (:, btw great style and design .
nike free run 5.0 womens coral http://www.adecco.si/news/index.asp?id=75