6

Lääne Elu paberleht 13. oktoobril

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti koondas, koondas ja koondas. Miks Kreeka ei suuda, küsib uksetehase juht Ago Soomre maavanem Innar Mäesalu ja Cipax Eesti juhi Kaido Sasse vahel arvamusliidrite lõunasöögil, kus kõneldi euroala võlakriisist ja Eestist. Foto: Siim Männik
Eesti koondas, koondas ja koondas. Miks Kreeka ei suuda, küsib uksetehase juht Ago Soomre maavanem Innar Mäesalu ja Cipax Eesti juhi Kaido Sasse vahel arvamusliidrite lõunasöögil, kus kõneldi euroala võlakriisist ja Eestist. Foto: Siim Männik

Arvamusliidrid Euroopa tulevikust

Eesti koondas, koondas ja koondas, miks Kreeka ei suuda, küsis esmaspäeval arvamusliidrite lõunasöögil Haapsalu Uksetehase juht Ago Soomre. Riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktor Juhan Lepassaar leidis aga, et olukord Kreekas ja mujal Euroopas läheb järjest paremaks. Kui 2009, kriisi tipus,  oli Iirimaa eelarvetasakaal 25%  miinuses, st veerand kulutusi tehti võlgu, siis nüüd on miinus kahanenud 6–7% peale. Kreeka  eelarve oli 2009. aastal rohkem kui 15% miinuses, nüüd on miinus alla 5%.

Linnuvaatleja rekord

Linnuvaatleja Tarvo Valker vaatles sel nädalal oma 300. linnuliigi, olles esimene läänlane, kes on nii palju linnuliike Eestis vaadelnud. 300. liigiks osutus kuld–lehelind, keda kohtas Valker kolmapäeval välitöödel Kihnu saarel.

Riigikooli küsimärgid jäid õhku

Neljapäeval poolteist tundi kestnud avalik arutelu Haapsalu riigigümnaasiumi teemadel näitas, et kuigi kooli avamiseni on jäänud kümme kuud, on küsimusi endiselt rohkem kui vastuseid ja pinged on õhus. Näiteks võib juhtuda, et linn peab hakkama riigile õpilaste eest kohatasu maksma. Samuti ei ole veel mingit selgust õpilaskodu osas.

Miks me ei märka õppijat?

Haapsalu rahvaülikooli juht Heli Kaldas leiab täiskasvanud õppija nädala eel, et me ei pööra piisavalt tähelepanu täiskasvanud õppijatele, õppijad ei tunnusta piisavalt oma tublisid õpetajaid ja keegi ei hinda asutusi, kes õppijaid õppima lasevad või õppeks tasuta ruume pakuvad.

Penijõele tuleb Eesti esimene kärnkonnakeskus

Penijõele rajatakse Eesti esimene, üle 400 000 euro maksev keskus, kus saab kasvatada väljasuremisohus juttselg–kärnkonni ehk kõresid ja haruldasi käpalisi. Seni on haruldasi, looduskaitse all olevaid juttselg–kärnkonni püütud kasvatada välitiikides, –vannides ja –kastides, aga seal on looduse meelevallas olevate kahepaiksete suremus ikkagi olnud väga suur ja kasvutingimusi on olnud raske kontrollida. Näitkes jahedal kevadsuvel ei taha kudu üldse kasvada.

Aivar Kroon avab antiigiäri

Noarootsi eelmine vallavanem Aivar Kroon koos abikaasa Riitaga avavad täna Haapsalus uue antiigipoe, mis on internetis e–poena tegutsenud juba mõne nädala.

Liikluskoolitus eakatele

Eakatele räägiti liikusõnnetuste statistikast ja õpetati toimima traumadega liiklusõnnetuse korral: kuida kutsuda kiirabi, mida öelda dišpetserile ning kuidas kannatanut aidata.

Reportaaž Rohuküla kaitselahingust

Teisipäevast reedeni kestis Rohukülas mereväeõppus, milles osalejad harjutasid merelt tuleva rünnaku tagasilöömist.

Kabetšempion Marina Ivanovitš

Haapsallane Marina Ivanovitš tegi Eesti meistrivõistlustel kiirkabes ajalugu, tuues Läänemaale aegade esimese naiste kabe meistritiitli.

Peterburi Hasselblad

Läinud nädalal oli Läänemaal Hasselbladide suguvõsa esindaja Peterburist, kes tahab anda oma panuse Noarootsi pastoraadipargi ja noortemaja korrastamisse.

Nädala päevik

Reporter Kaire Reiljan trotsis oktoobrikuise Läänemere ohtusid ja käis kaljasega Soomes silgulaadal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
mats
mats

arvamusliidrid ütlesid ju, et on läbi

Riina
Riina

Majanduskriis on läbi või? Kust on pärit sellised andmed?

Ants
Ants

Parne – panid kümnesse!

Parne
Parne

… Soomre koondas, koondas, koondas!!! Koondas ka palkasid ja päris palju(kuigi palka see vennike pole kunagi maksnudki!). Majanduskriis sai läbi, aga kärbitud palgad püsivad ikka veel ja tundub, et see arvatavalt rumal kolhoosiesimees venitab seda nii armast masu veel pikki, pikki aastaid! Kusagil komisjonis pärjas see esimees oma ettevõtte veel kõige töötajasõbralikumaks!!! Irw!!! Nagu Brežnev omal ajal, riputas ise endale rinna ordeneid täis, äkki hoopis läheks ja uptaidiks oma kiilanevat pead kusagil majanduskoolis?

kodanik
kodanik

Arvamusliidrid Soomre ja Mäesalu – lubage naerda. Mäesalu ilmselt loeb päevi järgmiste riigikogu valmisteni, et Haapsalust minema saaks. Kas keegi on kunagi lugenud mõnd Soomre artiklit või avalikku arvamust, niisama blää-blää õlle kõrvale.

ak47
ak47

Kus kohas te neid arvamusliidreid seal pildil näete ? ;)))) Mina neid ei tunne ja pole nad ju midagi arvanudki – kuidas saavad seega veel mingid liidrid olla. Kas toimetus sai ka mõne tordiviilu ja pitsi paremat konjakit et ülikonnaga onusid koge liidriteks nimetama on hakanud. Kohtumised käivad kui põranda all – mida liidrid ;)))

wpDiscuz