0

29. september: On hullematki

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Uudiseid kuulates tundub, et vabaturuelekter läheb uuest aastast üle mõistuse kalliks. Tegelikult ei ole hinnatõus kaugeltki nii suur, sest elekter moodustab elektriarvest vaid kolmandiku. Teiseks, elektri hind oleks nagunii tõusnud. Kui praegu jagas riik Eesti Energiale CO2 kvooti tasuta, siis uuest aastast peab Eesti Energia seda turult ostma ja see kergitab ka elektri hinda.

Suuremal osal kodutarbijail ei ole põhjust pead vaevata küsimusega, millist paketti valida. Näiteks eakas abielupaar, kellel ei ole internetti ega võimalust mugavalt kodus lepingut sõlmida, võib jätkata nii, nagu on. Nende tarbimine on nii väike, et võit on kas liiga väike või olematu.

Küll aga peab elektrikütte korral aru pidama. Kui siiani on soovitatud kindla tariifiga pakette, siis neljapäeval lubas ETV „Kahekõnes” Eleringi juht Taavi Veskimägi valida börsihinnaga paketi. Sellepärast, et usub vabaturgu ja loodab saada küll iga kuu isesuguse, aga sel kuul kõige odavama hinnaga elektri.

Kiirustada ei ole mõtet. Esimesena hinnad avaldanud Eesti Energia elekter on kallim kui paar päeva hiljem oma paketid avaldanud 220 Energial. Latvenergo hind võib olla veel odavam, sest lätlastel on odavat hüdroenergiat.

Kui inimesed on suutnud endale valida õige mobiilipaketi, siis elektrimüüja valimine ei tohiks küll raskem olla.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz