Robin Särg võitis kardisarja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Toomas Vabamäe
Foto: Toomas Vabamäe

Nädalavahetusel lõppenud Eesti meistrivõistluste 8. etapil said selgeks selle hooaja kardispordi parimad oma klassides.

Väga põneva hooaja lõpetas Robin Särg Micro klassis esimesel kohal, Kairo Kivi kolmandal.

Viimane osavõistlus sõideti taasavatud Tabasalu ringrajal.

Rotax Max klassis saavutas finaalsõidus kolmanda koha Kairo Kivi, kes kindlustas kolmanda koha ka ka hooaja kokkuvõttes. Kolmas koht finaalis ei tulnud kergelt. Pärast starti alanud vihmasaju tõttu katkestati sõit ja anti mehaanikutel aega paigaldada sõidukitele vihmarehvid. Heitlikute ilmaoludega võideldes üritas Kivi kogu sõidu jõuda poodiumikohale, mis õnnestus alles viimasel ringil.

Klassis Micro oli enne viimast etappi meistritiitel alles lahtine, kuna esimest ja teist kohta lahutas ainult 2 punkti.

Robin Särje edu oli seega ülinapp ja võit lõunanaabri Gustavs Malinsi üle väga oluline.

Kvalifikatsiooni ja eelsõidu võidud tõstsid lootused kõrgele, kuid enne finaali ruudulise lipu langemist ei olnud veel midagi kindlat.

Päeva tähtsaimasse sõitu startis Robin Särg esimeselt kohalt ja suurim ohustaja Lätist tema selja taga kolmandalt kohalt.

Esimeselt ringilt tulid võistlejad järjestuses: esimene Venemaa esindaja, teine Särg, kolmas lätlane. Kaheteistkümne ringi vältel ei jätnud lätlane Malins Robinile hetkekski võimalust sõita eest ära, pääses isegi pooleks ringiks teisele positsioonile, kuid siis pani Robin oma oskused ja kavaluse maksma ja sõitis üle finišijoone lätlase ees ja venelase järel teisel kohal.

Tabasalu rada on saanud uue rajakatte, uued sillutised sise– ja väliskurvidesse. Raja suureks plussiks on väga suur boksiala. Lisaks on korraldajad näinud suurt vaeva raja ümbruse korrastamisega, mille tulemusena on saanud Eesti kardisportlased endale juurde ühe väga kiire ja huvitava võistluspaiga. Pikad sirged ja lauged kurvid olid suur väljakutse peale sõitjate ka kõigile mehaanikutele ja treeneritele, kel tuli leida kartidele parimad seaded kohanemaks kasvanud kiirustega.

Eesti meistrivõistluste etapid on selleks hooajaks lõppenud, kuid sõita on veel kahe nädala pärast toimuvad Balti meistrivõistluste V ja VI etapp, kust Robin Särjel on võimalus tõusta poodiumile vaid suure õnne korral. Praegu on ta neljas, sest kahel esimesel etapil Leedus ja ühel etapil Lätis ta kaasa ei teinud. Kairo Kivi šansid on veidi suuremad – ta on praegu kolmas, kuid teisest kohast lahutab vaid 5 punkti.

Tabasalus toimunud võidusõit oli ka Eesti koolinoorte meistrivõistluste esimeseks etapiks kardispordis. Robin esindas seal oma kooli Haapsalu gümnaasiumi. Teine, sarja viimane etapp toimub Balti meistrivõistluste osana kahe nädala pärast.

Reimo Särg

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments