51

Haapsalus algas kooliaasta vihmases linnuses

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu koolid alustasid õppeaastat ühiselt piiskopilinnuses. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu koolid alustasid õppeaastat ühiselt piiskopilinnuses. Foto: Arvo Tarmula

Vihmasele ilmale vaatamata avasid Haapsalu koolid täna uue õppeaasta ühiselt linnusemüüride vahel.

Koolid liikusid rongkäigus linnusesses, kus õpilasi tervitasid linna esindajad. Volikogu esimees Jaanus Karilaid lubas kõigile õpilastele, kes ilma trotsides linnakoolidele ühisele avaktusele tulnud, panna hindeks viis.

Haapsalu esimeste klasside õpilased said linnuses kätte oma esimese aabitsa ning linnavalitsuse, õpetajate ja õpilaste esindajad kirjutasid alla koolirahu lepingule.

Wiedemanni kooli direktori Leini Vahtrase ette loetud koolirahu lepingus lubati olla üksteise vastu mõistvad ja hoolivad.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
hurraaaaaaaaaaa!!!
hurraaaaaaaaaaa!!!

Jah, kui nüüd järele mõtlema hakata, siis oli tegu ikka ikka väga toreda üritusega. Järgmisel aastal paluks ilmtingimata korrata!

Marina-ka lapsevanem
Marina-ka lapsevanem
Olen nüüd mitmeid päevi lugenud kommentaare.Minu jaoks on jäänud kommenteerijate puhul arusaamatuks kogu aeg materdada korraldajaid halvustava nimetustega parteilased,kuigi meil kehtivas riigis on erakonnad.Kindlasti oli korraldajatel vigu ehk puudus plaan B,aga 30 aastase kogemusega ürituse korraldajana võin kinnitada,et ka c,d,e jne.ei pruugi kehtida.Minu meelest oli mõte vahva-ka meie siin linnas oleme ju üks kogukond,miks siis mitte teha kooli alguse puhul ühine kokkusaamine?! Valiku oleks pidanud ehk iga kool tegema ise,aga samas ei kohustanud keegi lapsi sinna minema.Haapsalu hariduselus on mitmeidki muudatusi.Olles lapsevanem,siis ka minu laps lõpetab Wiedemanni asemel Gümnaasiumis (olgu need uued nimed nimetamata) tema läks kooli,et tutvuda uue kooliga… Loe rohkem »
En.
En.
Kui ilm olnuks 1. septembril ilus, mahtunuks massikogunemine talutava neutraalsuse raamesse. Hoolimata aabitsate jagamise konveierist ja pikkade kõnede igavusest saanuks ametnikud serveerida seda postitiivse sündmusena. Lausvihm võimendas aga negatiivsed aspekte, välistades kiitlemisvõimaluse täielikult. Mis tegelikult on hea, sest uuendustel uuenduste pärast pole mõtet. Arvestades laste asjatut solgutamist ühest linnaservast teise ning kooli asemel LOSSIPARKI suunamist, poleks suurkogunemine isegi päiksepaistel seostunud (esimese) KOOLIMINEKUGA. PS. Eestis ei toimu laupäeviti kooli vist kusagil? Sel juhul tulnuks aktustega põhimõtteliselt oodata esmaspäevani. Ning ilmgi olnuks juhuslikult(?) enam-vähem normis. Aga mine tea, võib olla nuttis taevas sellepärast, et Haapsalus algas tänavu viimane üldise keskhariduse vaimus aasta?… Loe rohkem »
Õnne
Õnne

Täielikult nõus pr Tiiu Kammistega. Koolijuht peab olema otsustusvõimeline ja vastutusvõimeline. Alati võib pöörduda ka lastevanemate poole abi ja toetuse saamiseks- juhuks kui ametnikke kardetakse.
Edukat kooliaastat!

nagu
nagu

tavatseb sõnada ansap – on ennegi vihma sadanud

Tont.
Tont.

HAAPSALU linnavalituses pole iial keegi tagasi astunud.Nagu nvene ajal :süüdlaste otsimine,süütute karistamine ja ülemuste autasustamine. Aga eks keegi kolmanda järgu ülemus võib ju noomituse saada…. Kurb.

Urmas
Urmas

Sellise sigaduse korraldamise eest peab linnavalitsusest küll keegi tagasi astuma. Aeg oleks “Lääne Elul” hakata allkirju koguma

Tiiu Kammiste
Tiiu Kammiste
Tänase artikli viimane lõik oli üllatav : “Tuleme nüüd kokku, paneme plussid-miinused kirja ja vaatame, kuidas edaspidi paremini teha”. Huvitav, kus ütleja neid plusse nägi? Tuhatkond õpilast poleks tõesti kultuurimajja mahtunud, aga kiire MÕTLEMISEGA oleks võinud nii kaugele jõuda, et anda koolidele teade: tehke aktused koolis, sest nagu selgub, oli kõigil koolidel oma aktuse plaan olemas. (Muide Kuressaares, kus selline 1. koolipäeva koosmarssime tõesti traditsioon on, jäeti just lastele mõeldes rongkäik korraldamata.) Et vihma hakkas sadama juba enne kaheksat ja prognooski väitis korduvalt, et päev on vihmane, oleks 10.30-ks olnud aega küll kõik ümber kavandada. Direktorid olid ostustamisel kaasosanikud??? –… Loe rohkem »
kurb
kurb
Loodan, et seda ei pea enam mitte üks esimese klassi laps tundma: Jooksuga kooli, ülesrivistus aktusele, kiirelt jooksu pealt päevikud kätte, kiiresti paanikaga grupipilt, riided selga, õue vihma kätte ootama. Seal järgmine aktuse osa, vihmas tilkudes, siis jooksuga Rootsituru ringile teiste koolide rongkäiku ootama, siis koos edasi Lossiparki sopa sisse ja ligunema. Jooksu pealt kilekotis olevad aabitsa ja “matuse” toonil lastenimekiri. Ei ilusat pilti I klassi lapsest ja aabitsast. Õnneks on minu laps tugevama närvikavaga ja ei teinud sellest tsirkusest välja, kuid endal jäi meel väga kurvaks. Saan aru, et juhtidele oli see “noh, see kord siis sedasi”, kuid neile… Loe rohkem »
lapsevanem
lapsevanem

Täitsa puuks,minu laps on haige nüüd!!

wpDiscuz