Lääne Elu paberleht 23. augustil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Võntküla pannkoogipäev. Foto: Madiken Kütt
Võntküla pannkoogipäev. Foto: Madiken Kütt

Erialase haridusega õpetajaid jääb gümnaasiumides aina vähemaks
Gümnaasiumiõpetaja kvalifikatsiooninõude täitmiseks peab olema õpetatavas aines nii ainealane kui ka pedagoogiline ettevalmistus.  Viis kooliaastat tagasi andsid sellised õpetajad üle 90% gümnaasiumitundidest pooltes  Läänemaa koolides,  aga mullu ei ületanud seda  künnist enam mitte ükski kool.

Kõige vähem on erialase ettevalmistusega õpetajaid Noarootsi gümnaasiumis, 57%. Kõige parem on seis Taeblas, kus  protsent ligineb 90-le.

Koolijuhid pingutavad, aga järjest raskem on õpetajaid leida ja kinni hoida, ütles Lääne maavalitsuse haridus– ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitja Anneli Vaarpuu. Tema sõnul on õpetajate puuduse põhjus õpetajaameti halb maine ja kehv palk.

Klassiõpetaja kursus ikkagi tuleb
Kolmapäeva pärastlõunaks olid Haapsalu kolledžisse klassiõpetajaks õppima tulekut kinnitanud üheksa inimest, mis kindlustab uue kursuse avamise algaval sügisel.

Esialgse vastuvõtuga andis klassiõpetaja erialale sisseastumisavalduse vaid neli inimest, aga kursuse avamiseks peab grupis olema vähemalt kaheksa õpilast.  Seepärast oli oht, et klassiõpetaja kursust ei tulegi.

Võntkülas oli lustlik pannkoogipidu
Võntkülas teist aastat peetud pannkoogipeol käis 160 inimest ja pidu kestis kella kolmeni öösel. Pannkoogiküpsetamise võistusel oli tänavu üks uuendus, teatevõistlus. Üks võistleja tõi lusika peal muna, järgmine jahu, kolmas piima, neljas segas, siis tuli küpsetamine ja üks võistkonna liige pidi pannkoogi ära sööma, kirjeldas võistlust külaseltsi liige Anu Aasmäe.

Augustibluusile tagasi vaadates
Augustibluus on kenade inimeste pidu, selgub Lääne Elu suvereporteri Eveliis Eegi reportaažist.

Meeldivat seltskonda täheldas ka Bert Deivert, kes tegi festivali teisel päeval kultuurimajas bluusimandoliini teemalise töötoa ja esines hiljem raudteejaamas. Ta  rääkis, et inimesed olid Haapsalus  äärmiselt sõbralikud. „Mõnikord lähed festivalile ja paljud on väga purjus ja ebaviisakad, aga siin ei ole see nii,” tunnistas maailma üks viiest bluusimandoliini mängijast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jah
11 aastat tagasi

Sinuga täiesti nõus- ei loe mitte ainult haridus paberil, vaid just HARITUS elutasandil.

vilistlane
11 aastat tagasi

samas on mul kogemus, et niinimetatud erialase ja pedagoogilise ettevalmistuseta õpetajad võivad olla väga head ainetundjad ja noorte arengu suunajad ning innustajad.ei kahetseda mitte kübetki olen sellise normaalse õpetaja tundides olnud