Loomakaitse selts kutsub täna üles hukkunud loomi mälestama

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna, 18. augustil on rahvusvaheline kodutute loomade mälestamispäev, mille puhul kutsub Eesti loomakaitse selts kõiki üles süütama küünal hüljatud loomade mälestuseks.

“Peame tänast päeva eriti oluliseks, sest just kodutud loomad on need, keda enamasti enda ümber ei märgata,” ütles seltsi juhatuse liige Tania Selart. “Paljud neist loomadest on koduta jäänud seetõttu, et omanik nad ükskõikselt hülgas. Paraku on ka Eesti loomade varjupaigad ja hoiukodud ülekoormatud.”

Selarti sõnul on abi vajavaid loomi mitu korda enam kui nende abistamiseks mõeldud vahendeid. “Tuhanded loomad on endiselt aga tänaval,” nentis ta.

Ühes ELSiga mälestavad kodutuid loomi kõik Eestis tegutsevad loomi abistavad organisatsioonid: Varjupaikade MTÜ, Koerakodu, Loomade Varjupaik Grey Dogs, MTÜ AUH, Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu, Tartu Kodututa Loomade Varjupaik, Kuulikodu, Toolse kodutute Lemmikloomade Varjupaik ja kasse abistavad organisatsioonid Kassiabi, Kasside Turvakodu, Pesaleidja ning Tartu Kassikaitse.

Selts kutsub inimesi süütama küünlad kodus või virtuaalselt ELSi kodulehel ning mõtlema loomadest, kes on pidanud kannatama inimeste ükskõiksuse tõttu.

Ameerika Ühendriikidest alguse saanud mälestuspäeva laiem eesmärk on kodutute loomade probleemidele lahenduste otsimine ning ennetustegevus. Sellest mõtteviisist lähtub oma tegevuses ka Eesti loomakaitse selts. Näiteks viib selts peagi läbi oma iga-sügisese suurkampaania, mille eesmärgiks on kutsuda inimesi üles oma lemmikloomi maakodudest ja suvilatest endaga kaasa võtma ja tuletada inimestele meelde, et iga loomaomanik vastutab oma lemmiklooma eest nagu teistegi pereliikmete eest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
billiga nike skor dam
10 aastat tagasi

Really nice design and style and good articles , hardly anything else we require : D.
billiga nike skor dam http://www.adecco.si/news/index.asp?id=26

Teadja
11 aastat tagasi

Kuulus keskkonnaamet vaatab pealt ja ei liiguta lillegi kui meie maanteedel käib armutu sõda metsloomade vastu. Eriti palju on teedel kevadisi metslooma poegi, kes ei oska teedel valitsevat ohtu karta. Küsiks keskkonnaametilt avalikult: kui kaua käivad meie teedel jõhrad tapatalgud kõige kaitsetumate loomade siilide, rebasekutsikate, jänesepoegade, metsseapõrsaste jne metsaasukate vastu. Miks pole ettevõtud ühtegi aktsiooni või meedet nende kaitseks, piiratud kiirust metsavahelistel lõikudel, rajatud teetruupe metsloomade liikumisteedel, viidud läbi uuringuid metsloomade maantee ületus paikade osas, rajatud maantee piirdeks võrkaedu takistamaks metsloomade maanteele sattumist. Mälestame teedel hukkunud sadu metsaelanikke ja küsime, kus on nüüd meie padu rohelised, kes tõstavad kära Noarootsi… Loe rohkem »

Peep
11 aastat tagasi

no metsloom kah loom. Pealinnast Haapsalu poole sõites oli tee peal laiaks sõidetud kolm siili, üks neist pisike siilipoeg, kaks rebast , üks kährik ja jänes. Vot neid teadlikult surnuks sõidetud loomi peaks küll meeles pidama, seda enam, et teel alla aetud loomi näevad tuhanded.

igavene au
11 aastat tagasi

langenud kangelastele, panin küünla kasside saagiks langenud hiirtele