Kullamaal tähistati maakaitsepäeva

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Võidupühapidustuste keskmes oli Läänemaal tänavu Kullamaa, kus tähistati maakaitsepäeva ja Kullamaa valla 20. sünnipäeva.

Kaitseliidu jaoks on seekordne maakaitsepäv erakordne, sest Kullamaa kirikus õnnistas Lääne maleva kaplan Ants Leedjärv Kaitseliidu Risti malevkonna lipu.

Leedjärve sõnul on vastvalminud lipp ainulaadne selle poolest, et see on esimene käsitsi valmistatud Kaitseliidu lipp. Lipu valmistasid Risti malevkonnale naiskodukaitse Risti jaoskonna naised.

Risti jaoskonna aseesinaine Tiina Leesik ütles, et esimese lipu annetasid Risti naiskodukaitsjad malevkonnale 1930. aastal, kuid see lipp on aegade keerises kaduma läinud.

Lipunaelad lõid Risti malevkonna lippu Kaitseliidu Lääne maleva, malevkondade, naiskodukaitse, kodutütarde, noorkotkaste ja Kullamaa valla esindajad.

Risti jaoskonna naiskodukaitsjad andsid lipu Risti malevkonnale üle õnnistamisele järgnenud pidulikul maakaitsepäeva tseremoonial Kullamaa vabadussamba juures.

Samba juurde olid üles rivistunud Läänemaa kaitseliitlased, kes samal hommikul olid tugevas vihmasajus marssinud Pärnus võidupüha paraadil.

Pärnust tõid presidendi süüdatud võidutule Kullamaale Lääne maleva aasta kaitseliitlane Madis Mintel ja naiskodukaitsja Maire Kruus. Maavanem Innar Mäesalu jagas tõrvikust tule edasi Läänemaa valdade esindajatele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments