Kullamaal tähistati üleilmset veredoonorluse päeva

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kullamaal ühendati eilsel leinapäeval kaks sündmust – tähistati ülemaailmset veredoonorluse päeva ja mälestati 1941. aastal küüditatuid.

Vallavanem Jüri Ott ütles, et doonoripäeva Kullamaal tähistamise mõte sündis koostöös Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskusega.

Oti arvates mälestatakse 1941. aastal Venemaale küüditatuid tagasihoidlikult ja seetõttu otsustatigi pühendada päev Kullamaal kahele asjale. Küüditatute mälestuseks esinesid Kullamaa kooli õpilased isamaalise kavaga.

PERHi verekeskuselt said Kullamaa vähekindlustatud pered kingipaki. Need on pakid, mida saavad Eestis verd annetanud inimesed, kuid kes on neist kullamaalaste kasuks loobunud.

Kullamaal oli neljapäeval ka paarkümmend vereloovutajat, teiste seas kuus Tallinna vanalinna Lions-klubi liiget.

“1941. aastal viidi parim veri Eestist välja, nüüd annavad Venemaal hukatute pojapojad heategevuslikus korras verd,” ütles Kullamaa vallavanem.

Jüri Ott ütles, et doonoripäeva tähistamisest on plaanis kujundada traditsioon.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments