Kutsehariduskeskuse 100 parimat õpilast saavad praktiseerida välismaal

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hariduskoostöö keskusele selle aasta veebruaris esitatud 2 praktikaprojekti ja 2 töötajate lähetusprojekti taotlust said kõik positiivse rahastusotsuse. Haapsalu kutsehariduskeskusele eraldatakse kahe järgneva aasta jooksul projektide läbiviimiseks kokku 142 542 eurot.

Praktikaprojekti “HKHK õpilaste töökogemused Euroopast – õpilaste praktikaprojekt” raames saavad kaks järgneval õppeaastal kõigi erialavaldkondade sada parimat õpilast osaleda välispraktikal kaheksas Euroopa riigis 11 partneri juures – Soomes, Poolas, Saksamaal, Sloveenias, Prantsusmaal, Slovakkias, Portugalis, Itaalias.

Teine praktikaprojekt “Erivajadustega õppijad Euroopas töökogemusi omandamas” viib 12 kodumajanduse ja abikoka õpilast praktikatele Saksamaale ja Taani.

Töötajate lähetusprojekt “Töövarjuna Euroopa kutsekoolides” raames osalevad 5 valdkonna – toitlustuse, majutuse, infotehnoloogia, ehituse ja loodusturismi korralduse eriala – õpetajad ühe nädala Euroopa kutsekoolides ja tutvuvad oma valdkonna kutseõppe läbiviimisega erialatundides.

Erivajadustega õpilasi õpetavatele õpetajate õppemetoodikate rikastamiseks on kavandatud projekt “Erikutseõppe metoodikad Euroopa kutseõppes”, kus õpetajad teevad tutvust Saksamaa ja Soome õpetamiskogemustega.

Kõigi nende projektide kaudu saavad Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilased ja töötajad veelgi juurde rahvusvahelisi töökogemusi, et olla edukamad tööturul ja õpilaste koolitamisel.

Aile Nõupuu,
HKHK arendusdirektor

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments