Lääne Elu paberleht 15. mail

Madiken

madiken@le.ee

6. klasside võistkonnad panid Roostal oma teadmised–oskused proovile ka esmaabi andmises. Foto: Katrin Pärnpuu
6. klasside võistkonnad panid Roostal oma teadmised–oskused proovile ka esmaabi andmises. Foto: Katrin Pärnpuu

Haapsallane taaselustab Häädemeeste mineraalvee

Reedel avatakse Häädemeestel uus mineraalvee villimise tehas. Nime „Häädemeeste vesi” kandev looduslik mineraalvesi ammutatakse Eesti sügavaimast, üle 600 m sügavusest puurkaevust. Vesi on suurema mineraalsuse ja seega soolakama maitsega kui Värska. Vett hakkab tootma Keisri Köök OÜ.

Heli Kaldas: Rahvaülikooli kolmas kevad

2010. aastaga võrreldes on Haapsalu rahvaülikoolis õppijaid jäänud vähemaks just tasulistel kohtadel. Tasuta kursusi jääb aga järjest vähemaks.

Liikluse ohukohad on kaardil

Liikluskindlustuse fondi ja kindlustusseltside liidu kodulehel avaldatud kaardi järgi juhtub Läänemaal enim kindlustuskahjuga õnnetusi Haapsalu kesklinnas ja Tallinna maanteel, kuid ka vanalinna ühesuunalistel tänavatel ja Kastani–Kuuse tänava piirkonnas. Politseistatistika põhjal maakonna liiklusohtlikumaid kohti eristada ei saa.

Lihula rahvas istutab uut pargialleed

Homme kell 11 ootab Lihula vallavalitsus kodukandi rahvast istutama uut pärnaalleed Vabadussamba pargi äärde. Vanasti ääristas pargist mööda viivat kõnniteed allee kahelt poolt. Viimase aasta jooksul on vanu ohtlikke puid maha võetud. Nüüd on ostetud puukoolist paarkümmend uut pärnaistikut.

E–riigi telki kasutas sadakond läänlast

Reedest pühapäevani oli Rannarootsi Selveris Eesti riigiportaali tutvustav telk Ervinal, milles sai ID–kaardi või mobiili–ID–ga näha, mida riik meie kohta teab.

Parimaid ainetundjad said tunnustada

Neljapäeval tunnustasid Lääne maavanem Innar Mäesalu ja omavalitsusliidu esimees Ülle Erman Haapsalu kultuurikeskuses Läänemaa parimaid ainetundjaid ja konkurssidel osalenuid. Kokku sai tänukirja 121 õpilast. Kõige mitmekülgsemaid teadmisi näitas Wiedemanni gümnaasiumi 7. klassi õpilane Teet Saar.

Haaknõela peapreemia sai kollektsioon „Lääne Elu”

Reedel Haapsalu kultuurikeskuses peetud Läänemaa noorte moesõul Haaknõel anti peapreemia žürii üksmeelse otsusega Wiedemanni gümnaasiumi ajalehtedest tehtud kollektsioonile Lääne Elu. Valiti ka parimad modellid ja jagati eripreemiaid.

Saime nüüd puhtamaks või?

„Alpimaja” seriaal lõpeb ühiskonna puhtamaks saamisega, kirjutab Aivo Paljasmaa. „Alpimajaga” on ETV teinud suure sammu edasi kodumaises seriaalitoodangus – teos kannatab välja võrdluse Põhjamaade parimate näidetega samalaadsest loomingust.

Haapsalu kunstikooli galeriis näeb tänasest poiste töid 2012

Haapsalu kunstikooli galeriis saab uudistada maakondlikku õpilastööde väljapanekut „Poiste tööd 2012”. Igakevadisel väljapanekul jääb osalevaid koole aina vähemaks. Tänavu on kokku on väljas 110 tööd kuue kooli õpilastelt, mille hulgast žürii on välja valinud parimad.

Lääne– ja Hiiumaa koolid näitasid ohutusoskusi

Kolmandat aastat korraldatava võistlusmängu „Kaitse end ja aita teist“ (KEAT) tänavuses laagris osales kokku 21 kooli. Võistluses selgitati, kellel neist on parimad ohutusalased teadmised. Võidukarika sai Uuemõisa algkool.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Leini Vahtras
10 aastat tagasi

Geograafiaolümpiaadi lõppvoor toimus 11.-13.maini Otepääl. Haapsalu linna koolide õpilastel läks olümpiaadil suurepäraselt:
7.kl. saavutas I koha Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi õpilane Teet Saar, tema õpetaja on Imbi Raudkivi.
9.kl. saavutas II koha Haapsalu Gümnaasiumi õpilane Marius Saak, tema õpetaja on Reet Tuisk
Gümnaasiumiosas saavutas III koha Haapsalu Gümnaasiumi õpilane Karmo Kuurberg, tema õpetaja on Reet Tuisk.
Geograafiaolümpiaadi lõppvoor põhikoolile koosnes kolmest osast: kirjalik töö, mille küsimused lähtuvad riiklikust õppekavast , maastikuvõistlus, kus tuli teha lihtsamaid praktilisi töid välitingimustes ja viktoriinist, kus kontrolliti õpilaste teadmisi olümpiaadi toimumiskoha (Valga maakonna) kohta. Gümnaasiumiõpilastele lisandus arvutivoor.