Lääne Elu paberleht 24. aprillil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pärast stardipauku tõttasid haapsallased liikumisrajale – kes joostes, kes kõndides või hoopis ratta seljas. Foto: Katrin Pärnpuu
Pärast stardipauku tõttasid haapsallased liikumisrajale – kes joostes, kes kõndides või hoopis ratta seljas. Foto: Katrin Pärnpuu

* Haapsalus avatud uus lasketiir, mida spordikool hakkab jagama Kaitseliiduga, muutis laskurite treening- ja võistlustingimused senistest mitu korda paremaks.

* Läänemaa kõige tervema tiitli saanud Aare Vaalma leiab Lääne Elu arvamusküljel, et kaotatud spordikoolid, alatasustatud treenerid ja spordi projektipõhine rahastamine on hävitanud noorte liikumisharjumused. Süsteemse kehakultuuripoliitika asemele on tulnud kampaaniad, loosungid ja lugematud mahukad mõttetud dokumendid.

* „Teeme ära!” talgupäev läheneb. Läänemaal oli esmaspäevaks üles antud poolsada talgupaika, valdadest juhib Lihula vald kümne talgupaigaga.

* Haapsalus Rannarootsi keskuses avati heatagevuslik aktifotonäitus, mis juhib tähelepanu rinnavähile.

* Südamenädala lõppakordiks olnud liikumispäeval läks Haapsalu raudteejaama juurest tervirerajale paarsada haapsallast.

* Rahvatantsijad selgitasid välja parima Heljo Talmeti tantsude tantsija, kelleks osutus Pärnu tantsurühm Tuurat-Tuurat. Haapsalus elanud tantsuloojalt Heljo Talmetilt on teada viis tantsu, mis kuulunud ka tantsupidude repertuaari.

* Emakeele Seltsi auliikmeks sai Taeblast pärit dotsent Valve–Liivi Kingisepp, kes uurinud sõnavara ja selle muutumist läbi aegade. Praegu võib ta tunda rõõmu paarikümnest raamatutäiest üksikuurimustest, kaitstud väitekirjadest ja vanade tekstide kommenteeritud uustrükkidest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments