Paliveres saab minna räätsamatkale

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Veel on mõned vabad kohad kahele tasuta räätsamatkale Marimetsa rappa, teatas matkade korraldaja Ülle Lass.

Ülle Lass rääkis, et matka pikkus selgub kohapeal: see sõltub grupi koosseisust ja ilmast. „Kedagi maha ei jäeta,” ütles Lass julgustuseks. Eriti rasked räätsad ei ole. „Ainult natuke raskemad ja kohmakamad kui tavalised jalanõud,” ütles Lass.

Esialgu matkatakse liikumisrajal, pärast proovitakse ka raba ennast. Matka ajaliseks pikkuseks on Lass planeerinud kolm tundi. “Kui grupp väsib varem ära, siis tuleme varem tagasi,” ütles Lass.

Praegu on räätsamatkaks sobilik lumekiht Palivere mail veel täiesti olemas. Kui lumi peaks matka ajaks ära sulama, siis minnakse ikkagi, kinnitas Lass.

Kuigi räätsad on teada–tuntud lumel liikumiseabivahendid, kuluvad need marjaks ka märjal, soisel pinnasel. „Mina olen käinud detsembrikuus täitsa lumeta soos jõhvikamätaste vahel. Oli küll talv, aga lund ei olnud,” meenutas Lass.

Lass ütles, et räätsamatkale tuleks kaasa võtta suusa– või käimiskepid, et vee sügavust mõõta, ja panna jalga kummikud, sest sooäär on väga märg. “Võime kohata laukaid,” ütles Lass.

Matkad toimuvad laupäeval, 14. aprillil kell 13 ja reedel, 20. aprillil kell 17. Gruppi mahub 15 inimest. 14. aprillil on giid Janika Savi, 20. aprillil Hille Viigipuu.

Registreerida saab ennast ulle.lass@lmv.ee või telefoninumbril 517 1746 hiljemalt päev enne üritust. Matkajate vanus võiks olla alates 15. eluaastast. Kohtumine Palivere liikumisradade uues parklas kümme minutit enne matka algust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments