5. aprill: Ühendamise tume vari

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Enamik Läänemaa valdu võib ainult unistada Uuemõisa probleemidest. Inimesi, eriti noori peresid on ju enamikus paikades vähe. Koolide lahtihoidmine käib üle jõu, lapsi ei jätku.

Siis aga muretseb Ridala vallavalitsus oma luksuses, kuidas leida Uuemõisa inimestele lasteaiakohti ning kuidas reageerida maakonna hariduskomisjoni vihjetele, et Uuemõisa algkooli võiks arendada põhikooliks.

Lasteaialaste vanemaile ei ole esmatähtis, et laps peab just Uuemõisas lasteaias olema. Võib ka Haapsalus, kui seal ruumi oleks. Koolilapsed ja lapsevanemad hindavad aga kõrgelt parkmetsas mõisakooli keskkonda, eriti kui alternatiiv on tuleviku Haapsalu ühendatud hiigelpõhikool — „kombinaat”.

Tegelikult tundub, et probleem pole kummagi projekti puhul niivõrd mitte tahtmises, kuivõrd kusagil kuklas tuikavas mures tuleviku pärast. Raske uskuda, et kui haldusreform tuleb, siis Uuemõisa kool Haapsalu külje all muretult püsida võib. Teadagi, mis ühisvallas majanduslikult ebaefektiivsete väikestega juhtub.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
nike free 5.0 review
8 aastat tagasi

Absolutely composed content, Really enjoyed studying.
nike free 5.0 review http://www.adecco.si/news/index.asp?id=96