Selgusid Läänemaa jääraja karika- ja meistrivõistluste võitjad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pühapäeval peeti Virtsu sadama lähedal merejääl MTÜ KR Racing korraldatud jäärajavõistlus, mis kuulus finaaletapina Läänemaa meistrivõistluste ja karikavõistluste sarjadesse.

Veel võistluspäeva eelõhtul kartsid korraldajad, et soojaks pööranud ilm ja vihm ei lase võistlust korraldada, kuid õige päeva hommikul avanev pilt oli rõõmustav. Vett rajal polnud ja rada pidas kenasti vastu kuni võistluste lõpuni.
Tuulist ilma pidid trotsima kõik kohalviibijad. 2. vooru ajal tuli päike välja ja ilm selgines ning seejärel muutus rada iga vooruga järjest karedamaks ja sõiduajad paranesid märgatavalt.

Huvi oli võistluse vastu meeldivalt suur. Kui eelmisel aastal jäi osalejate arv Virtsus alla 20, siis sel korral oli mandaatkomisjoni töö lõpuks end kirja pannud juba 52 võistlejat kaheksas erinevas klassis. Võistluse lõpptulemused saadi kahe kiirema vooru aja liitmisel nagu kahel esimeselgi etapil.

4WD klassis olid kohal 3 Subarut, 1 Mitsubishi Lancer EVO, 1 Daihatsu Charade ning mitu Toyota Celica GT-d. Virtsus õnnestus 4WD klassis sõit kõige paremini Argo Aednurmel, kes viimase vooruga napsas etapivõidu Helmet Palmi eest. Kolmada koha saavutas Kaido Saul Subarul Daihatsude ees.

Esiveoliste kiireim oli Siim Hiieväli Valmar Gildeni ning Valdo Urbi ees, kusjuures tema oli stardis uunikum-Saabiga.

Parimaks nii tagaveoliste kui SU klassis osutus Rainer Meus VAZ 2105-ga. Tagaveoliste teised poodiumikohad jagasid BMW-mehed Keio Serbin ning Marko Kukuškin. SU (Vene tagavedu) klassis oli teine Sander Ilves ja kolmas Madis Kruusma, kes väga tihedas sekund-sekundi sõidus võitis Kalle Kruusmat 0,9 sekundiga.

J18 klassis oli kiireim Keven Serbin, talle järgnesid Reigo Laev ning Rene Maas.

Naisi oli kohal kolm. Kiireimaks osutus Ly Märss, Kersti Rehe oli teine ning Katrin Hattu kolmas.

ATV-sid oli võistlemas vaid 1, võitis Jan Niilo. Teise aja sõitis välja Kaire Niilo, kolmandaks osutus Kaire isa Viktor Labotkin.

Läänemaa jäärajasarja arvestuses, kus peeti arvestust kuues erinevas võistlusklassis, peeti ka kahte eraldi punktitabelit – karikavõistluste arvestuses, kus kõik osalevad võistlejad said punkte vastavalt üldjuhendile, ja meistrivõistluste arvestuses, kus punkte said vaid Läänemaa osavõtjad.

Kuna sel aastal oli jääd üle terve Eesti, on sarja korraldajad rahul ka sellise osavõtjate arvuga, kes osalesid kõigil kolmel võistlusel. Enne viimast etappi oli kõige pingelisem seis SU klassis, kus esimest ja teist kohta jagasid Kalle Kruusma ja Sander Ilves ning kõik oli viimase etapi otsustada, millest väljus võitjana Sander Ilves.

Karikavõistluse arvestus
4WD esikolmik: Helmet Palm, Argo Aednurm ja Kaido Saul
Esiveo esikolmik: Valmar Gilden, Eero Labotkin ja Risto Laanisto
Tagaveo esikolmik: Keio Serbin, Konstantin Vedennikov ja Marko Kukuškin
SU (Vene tagavedu) esikolmik: Sander Ilves, Kalle Kruusma ja Madis Kruusma
J-18 esikolmik: Keio Serbin,Jonar Ilves ja Kaido Märss
Naiste esikolmik Ly Märss, Katrin Hattu ja Piret Gilden

Meistrivõistluste arvestus Läänemaa võistlejatele:
4WD esikolmik: Argo Aednurm, Kaido Saul ja Meelis Orgla
Esivedu: Valmar Gilden, Siim Hiieväli ja Rait Peedoson
Tagavedu: Keio Serbin, Marko Kukuškin ja Lembit Madisoo
SU: Sander Ilves, Kalle Kruusma ja Madis Kruusma
J-18: Keven Serbin, Jonar Ilves ja Kaido Märss
Naised: Ly Märss, Katrin Hattu ja Piret Gilden

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments