Eesti keelt saab õppida uudsel e-kursusel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna avaneb vene emakeelega õppijatele tasuta eesti keele algtaseme e-kursus “Keeleklikk”, mis aitab muukeelsetel Eesti elanikel parandada oma riigikeele oskust.

E-kursuse ülesehitus toetub põhimõttele, et õppimine on kõige tulemuslikum, kui õppida on huvitav ja lõbus ning keelenähtusi korratakse ja harjutatakse paljudes kontekstides. Staažikate keeleõpetajate, kogenud illustraatorite, heade stsenaristide ja professionaalsete näitlejate loodud sooja huumoriga e-kursus sisaldab interaktiivseid harjutusi, humoorikaid videosid ja lühikesi joonisfilme, mis aitavad vene emakeelega õppijaid esimestest eesti keeles öeldud sõnadest algtaseme keeleoskuseni.

Uuringud näitavad, et hoolimata pingutustest, mida on riigikeele õpetamiseks tehtud, hindab suur osa muukeelsest elanikkonnast oma keeleoskust endiselt nõrgaks. Keeleoskuse puudumine on aga üks peamisest põhjusest, mis kitsendab inimese võimalust tööd leida – Eestis registreeritud töötutest ei oska pea neljandik töö saamiseks vajalikul määral eesti keelt.

“Keelekikk” sobib nii iseseisvaks õppeks kui ka neile, kes käivad keelekursustel ning soovivad seda kasutada lisamaterjalina.
Oluline lisavõimalus õppijatele on, et “Keelekliki” kasutajatel on võimalus saata ka oma kodutöid ja e-kursuse kasutamisega seotud küsimusi õpetajale, kes neile personaalselt vastab ja kodutöid kommenteerib.

Kursuse keelesisu väljatöötajateks Leelo Kingisepp ja Marju Ilves, kokku on projekti valmimisele kahe aasta jooksul kaasa aidanud ca poolsada inimest. E-kursus “Keeleklikk” on valminud koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga ning Euroopa Sotsiaalfondi toetusel ja on mõeldud õpetama eesti keelt tasemel 0-A2.

E-kursust tutvustav treilerit näeb siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments