Lääne Elu paberleht 1. märtsil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula

Foto: Arvo Tarmula

• Teisipäeval jõudis Vormsile täisvarustuses kiirabiauto ja see tähendab, et 1. märtsist on erakorraline meditsiiniabi saarel kogu ööpäeva kättesaadav. Kiirabibrigaadi viis liiget said Põhja–Eesti Regionaalhaiglas vastava väljaõppe. Regionaalhaigla anestesioloogiakliiniku juhataja Andrus Remmelgase sõnul pole ükski väljaõpetatud vormsilane meedikuharidusega, küll on aga mõnel varasemast esmaabikoolitus. Talvel on kogu ööpäeva väljasõiduvalmiduses kaheliikmeline brigaad, suvel saadab haigla kümneks nädalaks saarele appi oma meediku.

• Tänasest saab Lihula rahvas üle pika aja osta kauplusest jälle sooja leiba, mis on küpsetatud Lihula oma leivatehases. Lihula Konsumi kauplusse jõuab soe Rannarahva põrandaleib pärastlõunati kella kolme paiku, ütles Lihula Leiva turundusjuht Martin Pärn. Rannarahva leib on tehtud traditsioonilise, 19. sajandi lõpust pärit retsepti järgi. Osaühingule Pagaripoisid kuuluv Lihula leivatehas annab Lihulas tööd paarikümnele inimesele. Tehas tähistas mullu oma 50. sünnipäeva.

• Et Läänemaa kõigi omavalitsuste volikogud olid nõus arutama haldusreformi üle, tahab omavalitsusliit jõuda sügiseks selgusele, kas teha omavahel rohkem koostööd või ühineda. Liit tahab muu hulgas uurida, kuidas läheb juba ühinenud omavalitsustel, kuidas on mõjutanud ühinemine nende finantsmajanduslikku seisu, millised olid erimeelsused ja kuidas need ületati. Lõppdokument ja sellest lähtuv tööplaan peaks valmima oktoobris–novembris.

• Reedel saab Haapsalu gümnaasiumis noorte infomessil otsida ja leida oma rada. Ennast tutvustavad Tallinna tehnikaülikool ja Tallinna ülikool; välismaal õppimise võimalustest räägib firma Bellnor. Mitmes töötoas saab ise kätt proovida, näiteks puunukku kostümeerida, lilleseadmist ja restaureerimist proovida, harjutada süstimist mulaažil ja panna kokku siseorganeid.

• Pärnu sanatoorium Tervis andis teisipäeval Haapsalu linnapeale üle vanast laoruumist leitud teadmata päritoluga näituse Cyrillus Kreegist. Sanatooriumi töötajad leidsid kolikambrist kaheksa Kreegi elu tutvustavat stendi. Kuidas, millal või miks näitus kuulsast heliloojast Tervisese ruumidesse sattus, ei teata.

• Nädalavahetusel talikrossi Eesti meistrivõistluste etapil Pärnu lennuvälja motopargis olid Läänemaa noored krossisõitjad taas esiplaanil, rühkides jõudsalt poodiumi poole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihula Leib
12 aastat tagasi

Õige jah mida pole olnud seda pole olnud.

Lihula Leib
12 aastat tagasi

Võibolla hähha Pärn tähistas Tallinnas Lihula leiva sünnipäeva .Lihula leiva töötajad küll midagi niisugust ei ole täheldanud.Oleks siis ühe Pagaripioste tordigi ohverdanud lihula orjadele.