Lääne Elu paberleht 28. veebruaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Põllumajandusamet kolis kortermajast aadliku elumajja. Foto: Katrin Pärnpuu

Põllumajandusamet kolis kortermajast aadliku elumajja. Foto: Katrin Pärnpuu

* Haapsalu külje all Uuemõisas põles laupäeva pärastlõunal maha paadikuur, samuti langes tuleroaks kolm jahti, mootorpaat ja sõiduauto. Hoones autot remontinud firmaomanik sai põletushaavu.

* Lihula volikogu andis läinud nädalal vallavalitsusele loa pikendada lasteaia renoveerimiseks võetud laenu tähtaega viie aasta võrra. Laenutähtaja pikenemisel vabanevad vahendid annaksid vallale võimaluse kaasata euroraha.

* Haapsalu populaarne ööklubi Lennujaam pani pärast poolteist tegevusaastat uksed kinni. Omanikud toovad põhjuseks rendi suuruse ja renditingimused.

* Põllumajandusministeerium kogub kõik oma Haapsalus asuvad allasutused vasternoveeritud endisesse aadlimajja. Haapsalu vanalinnas asuv maja, mille ajalugu ultaub keskaega, on pooleteise aasta jooksul läbi teinud põhjaliku renoveerimise.

* Kullamaa rahvas tähistas Eesti Vabariigi aastapäeva reedel Goldenbecki rahvamaja avamisega. Endisest restoranist külakeskuse ehitus läks maksma umbes 700 000 eurot. Esimese asukana kolis majja raamatukogu, lisaks sellele on hoones jõusaal ja saun. Kohvikuruumid ootavad veel sisustust.

* Vidruka kooli õpetajate, kasvatajate ja laste jaoks oli seekordne Eesti Vabariigi aastapäeva aktus eriline, see oli esimene, mis peetud soojustatud majas. Vidruka kool remonditi saastekvoodi müügirahaga — uus keskküttesüsteem, aknavahetus, radiaatorid ja torustik kuni katlamajani läks kokku maksma ligi 200 000 eurot.

* Lääne Elust saab lugeda Eesti Vabariigi 94. aastapäeva tähistamisest Haapsalus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gen.
12 aastat tagasi

Ilus maja.Sinna väikeste akendega korrusele mahuks ka linnavalitsus.

Põl(l)umees
12 aastat tagasi

Pria paha aura laieneb nüüd kahjuks ka teistele põllumajandusametitele.Kõik kes üritavad põllumajanduses midagi peale”euroheina”tootmise teha on ilmselt seda omal nahal kogenud.Aga mis teha-poliitika on selline…

Mürgitatud majandus ehk meie otsetee orjusesse
12 aastat tagasi