Nõva ühendab kooli ja lasteaia

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Nõva volikogu otsustas möödunud reedel toetada Nõva põhikooli ja laste päevahoiu liitmist tulevast õppeaastast üheks asutuseks.

Vallavanem Aldo Tamm meenutas volikogu ees, et esimesed liitmise plaanid tehti juba 2008. aastal, aga varem ei ole ühendamiseks vajalikud tingimused olnud täidetud – lastehoid ei oleks saanud lasteaiaks. Vahepeal on olukord muutunud.

“Nüüd on päevahoiul uued ruumid Nõva koolis ja uus, nõuetekohane, suvel valminud mänguväljak, mis oli takistuseks aasta tagasi. Kool ja lastehoid käivad nagunii ühte jalga, ühes majas, ühes sööklas. Seepärast oleks mõistlik nad ka formaalselt ühendada,” ütles Aldo Tamm.

Kooli hoolekogu otsustas 1. veebruaril, et uue ühendasutuse nimeks saab Nõva Kool ja kuigi tuleval õppeaastal vanemas kooliastmes praeguse seisuga õpilasi peaaegu ei ole, jääb kool põhikooliks.

“Kui õnnestub koolile leida uus suund, olgu see siis kopsuhaiged lapsed või midagi muud, siis tänane otsus ei tohi saada selle elluviimisele takistuseks,” selgitas vallavanem, kelle kinnitusel käib töö selle nimel, et tulevaks õppeaastaks leida kooli juurde vähemalt kümme last.

Koolile ei ole uut koolitusluba vaja, aga lasteaiale küll. “Praegu ei olegi see lasteaed, vaid laste päevahoid. Päevahoid ei tohi anda alusharidust, on sotsiaal-, mitte haridusasutus,” selgitas Tamm.

31. märtsiks on vaja dokumendid esitada haridusministeeriumile. Et uuest õppeaastast uus asutus tegutsema saaks hakata, peab olema otsus vähemalt viis kuud varem ja kõik asjaga seotud osapooled informeeritud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments