Saaremaa ja mandri ning Hiiumaa ja mandri vahele jääteed ei tule

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maanteeamet teatas, et seoses ebasoodsate ilmastikuoludega Kuivastu–Virtsu ja Heltermaa–Rohuküla vahele sel talvel jääteed ei rajata.

“Arvestades jääolusid, ilmastiku prognoose ja jääteede rajamiseks tehtud pakkumusi oleme otsustanud, et ei tegele enam Kuivastu–Virtsu ja Heltermaa–Rohuküla jäätrasside uurimise ja võimaliku avamisega,” ütles maanteeameti lääne regiooni direktor Enn Raadik.

Raadiku sõnul võtaks mõlema trassi avamise ettevalmistus vähemalt nädala ja nende avamine jääks märtsi algusse. Nii lühikeseks ajaks pole jääteede avamine majanduslikult otstarbekas.

Saaremaa ja Hiiumaa vahelise jäätee rajamise lootus Raadiku sõnul esialgu püsib ja kui ilmaolud lubavad, avatakse see nädala teisel poolel. Saaremaa ja Hiiumaa vahelise jäätee avamine on praegu põhjendatum, kuna praam kahe saare vahel liigub ülepäeviti. Praamiliiklus Virtsu–Kuivastu ja Rohuküla–Heltermaa liinil on toimunud häireteta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments