Läänemaa maakooliõpilastele suunatud projektist võtab osa üle 600 noore

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eilsest algas projekt, mille eesmärk on tagada parem huvihariduse kättesaadavus Läänemaa maakoolide õpilastele.

Haapsalu Bowlinguklubi MTÜ esimees Reimo Nebokat veab projekti, mille üheks eesmärgiks on tagada parem huvihariduse kättesaadavus Läänemaa maakoolides õppivatele noortele ning kaardistada noorte vajadused ja soovid huvialadega tegelemisel.

Projekti raames toimub veebruaris ja märtsis kuus õppepäeva. Igast õppepäevast saab võtta osa 50 õpilast (projektist kokku 300). Õppepäev koosneb kolmest osast. Esimese osa eesmärk on tekitada noortel suuremat huvi tegeleda spordiga – selleks on esinema kutsutud mõni endine või praegune tippsportlane, kes räägib oma saavutustest ja nendeni jõudmistest. Üheks esinejaks on lubanud tulla kahe olümpiahõbeda omanik ja maailmameister Jüri Jaanson.

Teise osa eesmärk on pakkuda vaheldust igapäeva koolielule, mängides boolingut. Kolmanda osa eesmärk on saada küsitluse abil teada koolinoorte vajadustest ja soovidest: milliste huvialadega noored tahaksid tegeleda ja mis on olnud suurimad takistused soovitud huvialaga tegelemisel.

Kokkulepitud õppepäevad:
9. veebruar kell 14–17 Vanalinna Bowlingus, kuhu on oodatud Kullamaa keskkooli õpilased. Neile tuleb külla Jüri Jaanson.
10. veebruar kell 13–16 Vanalinna Bowlingus, kuhu on oodatud Taebla gümnaasiumi õpilased. Külas on Jüri Jaanson.
20. veebruar kell 14–17 Vanalinna Bowlingus, kuhu on oodatud Kullamaa keskkooli õpilased. Neile tuleb külla koolispordi liidu president Lauri Luik.
27. veebruar kell 14–17 Vanalinna Bowlingus, kuhu on oodatud Kullamaa keskkooli õpilased. Külas on koolispordi liidu president Lauri Luik.

Märtsis on oodatud Oru kool ja Risti põhikool. Neile tuleva külalisega käivad läbirääkimised.

Praegu on soovinud projektist võtta osa 633 õpilast 15 maakoolist: Risti põhikool, Virtsu kool, Metsküla algkool, Taebla gümnaasium, Oru kool, Palivere põhikool, Martna põhikool, Noarootsi gümnaasium, Noarootsi kool, Vormsi lastead-põhikool, Nõva põhikool, Lihula gümnaasium, Uuemõisa lasteaed-algkool, Vidruka kool ja Kullamaa keskkool.

Projekti “Sportliku huvitegevuse õpetamine koos hariva loenguga (sport kui elustiil) maakoolide õpilastele” toetab rahaliselt MTÜ Kodukant Läänemaa läbi LEADER-meetme. Lisaks on projekti elluviimisele lubanud kaasa aidata riigikogu liige ja Eesti koolispordi liidu president Lauri Luik.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments