Rannakalandustoetustele on tihe konkurents

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rannakalurid esitasid MTÜ Läänemaa Rannakalanduse Seltsi tänavusse esimesse taotlusvooru nii palju taotlusi, et teise vooru korraldamiseks ilmselt raha ei jätku.

Rannakalandustoetusteks esitati 23 projektitaotlus, kus küsitakse üle 750 000 euro. Projektide maksumus koos omaosalusega oleks ligi 950 000 eurot.

Rannakalanduse seltsil on toetusteks välja jagada küsitust kolmandiku võrra vähem raha. „Arvata võib, et sel aastal teist vooru ei tule,” ütles seltsi tegevjuht Margus Medell.

Tema sõnul on tõsine konkurents sadamate ja lossimiskohtade teljes, kuhu laekus neli taotlust. Noarootsi, Hanila ja Ridala vald küsivad tuge vastavalt Österby, Virtsu ja Puise sadama rekonstrueerimistööde jätkamiseks. MTÜ Rannakalurite Selts Topu soovib alustada Topu kalasadama korrastamist.

Medell ütles, et kalandustoodete töötlemise ja otseturustamise teljest küsiti rohkem toetust, kui jagada on. Noarootsi, Nõva ja Ridala vallast esitatud kolme toetusega küsitakse enam kui 100 000 eurot kala töötlemise ja säilitamise seadmete soetamiseks.

Kalandusega seotud turismi arendamise teljest sooviti kaheksa taotlusega ligi 740 000 eurot toetust. Taotlejad soovivad soetada sõudepaate turismiteenuse pakkumiseks, välja arendada majutusteenust, samuti soetada suitsuahjusid suitsukala valmistamiseks ja pakkumiseks.

Tegevuse mitmekesistamise teljest küsitakse seitsme taotlusega toetust ligi 60 000 eurot. Medelli sõnul keskenduvad taotlejad traditsiooniliselt metsatehnika soetamisele.

Kõige vähem taotlusi — üks, 950 euro ulatuses — oli koolituste teljes. Margus Medell ütles, et see on ka ainuke telg, kus raha taotleti vähem, kui välja oleks anda.

Kõik 23 taotlust tunnistati abikõlbulikuks, hindamiskomisjon teatab paremusjärjestuse märtsi alguses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments