Lääne Elu paberleht 17. jaanuaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Autod üritasid pukserit lahti sikutada möödunud kolmapäeval. SIIM LIIVA

Autod üritasid pukserit lahti sikutada möödunud kolmapäeval. SIIM LIIVA

* Haridusministeeriumi 2012. aastaks õpetajatele eraldatav palgaraha vähenes kolmveerandis Läänemaa omavalitsustes, sest laste arv hakkab jääma alla jätkusuutlikkuse piiri. Kõige drastilisem on palgaraha vähenemine Martnas, kus vald saab 35 protsenti vähem palgaraha kui mullu.

* Haapsalu elanik Igor Prjažnikov proovis möödunud kolmapäeval edutult merest välja sikutada kümmekond aastat Nõva sadamas madalikul kinni olnud puksiirlaeva Sulev vrakki. Uuele katsele kavatseb mees minna märtsis.

* Läänemaal küttida lubatud kuuest hundist on jahimehed kuue päeva jooksul kätte saanud neli. Hunte on kütitud Tuudi, Kullamaa, Kasari ja Nõva piirkonnas.

*Haapsalu linnavalitsuse järjekordsel katsel müüa linna vara leidus ostja vaid ühele korterile. Selle korteri tahtjaid oli madala hinna tõttu koguni kolm. Viie ülejäänud objekti vastu huvi ei olnud.

* Linnar Priimäe loeng „Kes on inimene“ tõi neljapäeva õhtul Haapsalu kultuurimaja rõdusaali kuulajaid täis. Kaks tundi kestnud loengul läksid hoogu nii lektor kui ka kuulajad, nii et küsimustetulvale ei tahtnud lõppu tulla.

* Eesti Kunstiakadeemia moekunsti tudengite käe all saab Rannarootsi muuseum kevadeks rõivakomplekti, mida hakkavad kandma muuseumitöötajad, kuid mis võiks rannarootslaste tunnusrõivana levida laiemaltki.

* Sügisel oma esimeselt rahvusvaheliselt konkursilt Itaaliast kuldmedaliga naasnud tütarlastekoor Canzone sai personaalse kutse osaleda novembris Lõuna-Hiinas toimuval konkursil.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments