Lääne Elu paberleht 12. jaanuaril

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kultuurisuvi tuleb tihe, kuid suuri üllatusi oodata pole

Läänemaa kultuurisuve uustulnukas on joogafestival, uues kuues mängitakse Valge Daami etendust ja pärast pausi saab taas teoks Altmõisa maasikapidu.

Läänemaa tänavune kultuurisuvi jätkab tuttaval  lainel — kultuurikalendris on koha leidnud kõik pikkade traditsioonidega festivalid nagu õudusfilmide festival aprillis, American Beauty Car Show, vanamuusikafestival ja keelpillimuusika festival juulis, Augustibluus augustis, nostalgiapäevad ja Matsalu filmifestival septembris.

Mari Mahoni võitis Pärnus BMW Openi

Samal ajal, kui Kaia Kanepi Brisbane’i  turniiril suurtulemuse vormistas, peeti Pärnus Eesti täiskasvanute suure auhinna võistlus BMW Open, kus sai oma esimese turniirivõidu  Mari Mahoni.

Risti vald vahetas välja ohtliku koolibussi

Möödunud aasta lõpus liisis Risti vald koolile väikebussi, 13 000 eurot maksnud kasutatud Opel Vivaro.

Üheksakohalist bussi kasutatakse igapäevaselt laste kooli, koju, treeningutele ja võistlustele sõidutamiseks. Varem kasutusel olnud üle kümne aasta vana Ford Transit oli juba nii katki, et muutus lastele ohtlikuks, ütles vallavanem Rein Kruusmaa.

Õiguskantsler kritiseeris taas Haapsalu arestikambrit

Detsembris Haapsalu arestikambris järelkontrolli teinud õiguskantsleri büroo leidis, et kamber ei ole endiselt küllalt hea.

2010. aasta aprillis sai Haapsalu arestikamber õiguskantslerilt kõva kriitikat. „Kahjuks on kinnipidamistingimuste poolest tegemist ühega kõige enam arenguruumi pakkuvaist politseihoonetest Eestis,” ütles õiguskantsleri nõunik Jaanus Konsa toona Lääne Elule.

Nüüd selgus, et Haapsalu kamber on endiselt kinnipidamistingimuste ja ametnike tööruumide tugevalt amortiseerunud ning puudub jalutushoov. „Võrreldes õiguskantsleri eelnevate kontrollkäikudega samasse hoonesse kinnipidamistingimuste osas edasiminekuid paraku toimunud ei ole,” seisab õiguskantsleri kokkuvõttes.

Töötuid on vähem kui aasta tagasi

Selle nädala alguse seisuga oli Läänemaal 908 töötut, mis teeb töötuse määraks 6,6%.

Eesti keskmine töötuse määr oli aasta alguses Läänemaast peaaegu protsendi võrra kõrgem ehk 7,3%.

Töötukassa Läänemaa osakonna juhataja Evelin Kullison ütles, et praegune seis on parem kui aasta tagasi, mil töötuid oli Läänemaal 9,2% ja registreeritud töötuid 1250.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments