Haapsalus tuleb autode orienteerumisvõistlus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalus peetakse sel laupäeval autoorienteerumise talvekarika 1. etapp.

„Tegemist on valikorienteerumisega, kus tuleb leida kolme tunni jooksul võimalikult palju kontrollpunkte,” selgitas korraldaja Joonas Väärtnõu. „Punkte on looduses 40 ja et välistada kihutamist, on nende kõigi vahel kiirusepiirang 35 km/h. Kogupikkus jääb 50–80 km vahele.”

Üritus algab laupäeval kell 13 registreerimisega.

Start võistlusele antakse on Jaama ja Raudtee tänava ristis parkimisplatsilt. Finiš on Africa pubi juures. Praegu on end üles andnud üle 20 võistkonna.

Üritusel saab osaleda kahes klassis: retro– ja vabaklassis. Retroklassis võistlemise tingimuseks on auto vanus vähemalt 25 aastat. Retro alla käivad ka kõik NSV Liidu autod, isegi kui need on hiljem valmistatud.

Osalemiseks on vaja GPS–seadet, sest osa kontrollpunkte tuleb leida etteantud koordinaatide järgi. GPSi saab laenata ka korraldajatelt.

Võistlustele saab end kirja panna koduleheküljel. Samal lehel on ka võistluse juhend.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
12 aastat tagasi

Olen varem osalenud Seiklusministeeriumi korraldatud võistlustel Tallinnas ja olen jäänud väga rahule. Positiivne on see, et pole kihutamist ja põhirõhk on pandud osavusele. Osalen ka sellel võistlusel ja kutsun ka teisi osalema.

Martin