Aasta parimaks naissportlaseks valiti Triin Aljand, Kanepi rahva lemmik

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa tennisemängija Kaia Kanepi võitis tänavu rahva lemmiku tiitli, kuid Eesti aasta parima naissportlase tiitlit ei saanud, see läks ujujale Triin Aljandile.

Kanepi, kes tänavu suutis võita valitsevat maailma esinumbrit Caroline Wozniackit, oli üks viiest parima naissportlase nominendist. Ta sai esikoha rahvahääletusel, kuid spordiajakirjanikud ja spordialaliitude esindajad jätsid ta teiseks Triin Aljandi järel. Kokkuvõttes kogus Triin Aljand 14 punkti, Kaia Kanepi 13 punkti.

Järgnesid Anna Iljuštšenko, Grit Šadeiko, Kaisa Pajusalu ja Grete Treier.

Kaia Kanepi treener Silver Karjus oli aasta treeneri nominent, kuid tiitli sai Eesti jalgpallikoondise treener Tarmo Rüütli, kes viis Eesti koondise Euroopa meistrivõistluste valikmängude alagrupis teiseks. Teine oli võrkpallikoondise treener Avo Keel ja Karjus oli kolmas.

Aasta meessportlaseks valiti Gerd Kanter Rein Taaramäe ja Konstantin Vassiljevi ees.

Aasta edukaimaks noorsportlaseks valiti kergejõustiklane Grit Šadeiko, kellele järgnesid kergejõustiklane Liina Laasma ja tennisist Anett Kontaveit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments