Päästeameti soovitused jätkuvaks tormiks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ilmajaam lubab rannikul loodetuule tugevnemist täna õhtupoolikul kuni 30 meetrini sekundis, mis tähendab tormi tugevnemist. Tugev tuul vaibub prognoosi järgi järsult südaööks, kuid ka hommikul puhub mõõdukalt tugev tuul kiirusega 15 meetrit sekundis.

Päästeamet tuletab meelde, et autod tuleb kahjustuste vältimiseks parkida lagedamale, et neile ei kukuks peale puud või muud esemed.

Jätkuvalt on paljud majapidamised elektrita ning Eesti Energia teatel on üle 5000 majapidamise elektrita prognoositavalt üle 24 tunni. Sellistel puhkudel tasub varuda majapidamisse joogivett ja küünlaid või patareidel töötav lamp.

Enne elektrikatkestust tuleks mobiiltelefoni akud täis laadida, et vajadusel saaks helistades paluda abi, teavitada Eesti Energia rikketelefoni 1343 või Fortumi Läänemaa piirkonna elektririkete telefon 71 50188.

Hädaolukorras helistada 112. Kui mobiilil levi ei ole, saab 112 helistada kui telefonist välja võtta SIM-kaardi.

Maanteel tasub jätkuvalt olla ettevaatlik, kuna teedele võib langeda puid ja puuoksi või ka elektriliine. Kui puu otseselt liiklust ei takista saab sellest teavitada maanteeinfokeskuse telefonil 1510.

Hommikutundideks võib õhutemperatuur langeda Lõuna-Eestis nulli, mistõttu võib esineda teedel libedust.

Martin Vallimäe,
Päästeameti pressiesindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass
12 aastat tagasi

Tark oleks siinkohal ka ära märkida Fortumi Läänemaa piirkonna elektririkete telefon 71 50188. Kõik inimesed ei ela Eesti energia piirkonnas!