Lääne Elu paberleht 10. detsembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa ettevõtjaist pälvisid tänavu  maavanema tunnustuse portaal Läänlane, autofirma Tradilo ja kaks tarbijate ühistut, Lihula ning Haapsalu.


Eile koos istunud IRLi Läänemaa piirkonna juhatus otsustas saata oma esindajad tänasele erakonna volikogule sõnumiga, et ministrid, kelle tagasiastumist seoses lahvatanud elamislubade skandaaliga on nõutud, peaksid seda ka tegema.


Mitte keegi ei ole Ridala vallavolikogu silmis pälvinud sellist tähelepanu kui tavaline haljastustöötaja Heiki Magnus.

Kolme viimase aasta jooksul on Magnus olnud volikogus jutuks vähemalt kümme korda — keskmiselt igal kolmandal–neljandal istungil. Novembris sai Magnusel sellest tähelepanust villand ja ta saatis volikogule avaliku kirja, mis ongi netis koos volikogu novembriprotokolliga. Kiri lõpeb teatega töölepingu erakorralisest ülesütlemisest. Heiki Magnus leiab, et tema töö jätkamise on teinud võimatuks volikogu halvustav suhtumine.


Swedbank sulgeb aprillist Virtsu sadamahoones asuva sularahaautomaadi, mis on Hanila vallas ainuke.
„Asi läheb ikka väga haledaks. Ääremaal on see valus liigutus,” ütles Hanila vallavanem Arno Peksar.


Reede lõuna paiku ei saanud Linnamäel sõiduauto libeduse tõttu pidama ja libises kõrvalteelt ette peateel liikunud kaubaautole.
Soomes televisiooni Hesburgeri kebabi-tortilja reklaamklipist vaatab vastu Haapsalu raudteejaam.


Ann Roosi kultuurireportaaž Santa Maria della Vittoria kirikust Roomas, mis ühendab Lorenzo Berninit, Teresa de Jesust ja kummalisel kombel ka Dan Browni.


Jäätmemajanduse asjatundja Tõnu Tuppits, hoiatab, et kui praegu laekub kohalike omavalitsuste eelarvesse saastetasu, siis pärast seda, kui jäätmeid hakatakse põletama, see väheneb ja kaob. Omavalitsuste eelarvest kaob raha, mille eest omavalitsus maksab jäätmejaamade, ohtlike jäätmete kogumisringide ja metsa viidud prügi koristamise eest. Korraldatud jäätmeveoga loovutatakse võim jäätme tooraine ehk sellesama kauba üle tasuta. Maksame selle eest peale, et kaup meie juurest ära viidaks.

 

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
inks
10 aastat tagasi

mis eesmärgil selline lause ,et soomes televisioonis reklaami klipis Haapsalu raudteejaam. Seda juba rohkem kuu nähtud Soomes tv-s ja nüüd 10.12.ndal uudis lehes .

maksumaksja
10 aastat tagasi

Läänemaa ettevõtjaist pälvisid tänavu maavanema tunnustuse. Mis ettevõtjad ? – röövlid. Nimi on ühistu sisu on oligarhia. Läänemaa inimene pole nende tegevusest ju rikkamaks saanud. Pigem vaesemaks jäänud. Soopan on selles reas erand. Ei tassi vähemalt raha välja aga ei tooda samas ka väljaviidavat kaupa. Huvitav kes see komisjon oli kes sellise otsuse langetas. Iga linnas asuvast käsitöö poest on ka rohkem kasu kui lugupeetud tunnustatutest.