Parvlaevaga sõitjaid oli rohkem kui aasta eest

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Väinamere Liinide teatel suurenes Kuivastu-Virtsu ja Heltermaa-Rohuküla liinidel reisijate arv oktoobris mulluse sama kuuga võrreldes 6 protsenti.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on eelmise kahe aasta üleveonumbrite langus taas pöördunud arvestatavaks kasvuks. „Enam ei seostata saarele sõitu katsumustega praamijärjekorras, vaid hoopis ootamatult kiire ja mugava laevasõiduga,“ seletas tõusu Hiiuväin.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindati oktoobris 44 800 sõidukit, mida on mulluse sama kuuga võrreldes 2625 sõiduki võrra enam. Sellega sai tänavu purustatud ka liini oktoobrikuude rekord – senine pärines 2008. aasta viinakuust, mil üle Suure Väina sõitis laeval 43 351 sõidukit. 2011. aasta kümne kuuga kokku on liinil reisinud 7337 sõidukit enam võrreldes sama perioodiga eelmisel aastal.

Heltermaa-Rohuküla liinil reisis oktoobris 13 693 sõidukit, millega sai ületatud mulluse sama kuu 12 816 sõidukit. Too oli ka senine oktoobri rekord Hiiumaa ja mandri vahelisel reisiliinil. Jaanuarist oktoobrini on liinil teenindatud mulluse sama perioodiga võrreldes 3243 sõidukit enam.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz