Loodusmuuseum näitab vereta jahi parimaid fotosid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vereta jaht 2011 näitusefoto, autor Arto-Randel Servet.
Vereta jaht 2011 näitusefoto, autor Arto-Randel Servet.

Tänavusel loodusfotograafide võistlusel „Vereta jaht“ tunnistati parimaks pildikütiks Karl Tammiste, kes tabas eheda stseeni metsaelust: ilves äsja murtud metskitsega, põder tunnistajaks.

Vereta jahi korraldaja, Eesti Loodusmuuseumi zooloogiaosakonna juhataja Tiit Hundi sõnul oli võidu saavutanud foto seekord üsna eriline. „Võidutöö valikul sai žüriile otsustavaks asjaolu, et Tammiste tabatud stseen oli harvaesinev ja kogu võistluse ajaloos unikaalne,“ ütles Hunt.

Karl Tammiste võidupilt pälvis ka mitu eripreemiat. Eriauhinnad pälvisid veel Indrek Ilomets (Looduse Omnibussi auhind) ja Ingmar Muusikus (ajakirjade Eesti Loodus ja Looduse sõber auhinnad). Parima pildi tänavusest jahisaagist metskurvitsast tegi samuti Karl Tammiste.

Võistluse jooksul, reede õhtust pühapäeva keskpäevani kaardistasid fotograafid kokku 104 eri liiki looma ja lindu. Fotojahi käigus tehtud piltidest on žürii valikul kokku saanud näitus, mis on Eesti Loodusmuuseumis Tallinnas avatud kuni 27. novembrini.

XIV Vereta jaht toimus tänavu maikuus Pärnumaal, RMK Jäärumetsa jahimajandi maadel. Vereta jaht on pärisjahile sarnanev jaht, kus relvadeks on fotokaamerad, laskemoonaks mälukaardid ning jahisaagiks hulgaliselt looma- ja looduspilte. 

„Vereta jahti“ korraldavad MTÜ Vereta Jaht, RMK, Eesti Loodusmuuseum ja Overall Eesti AS. Varasematel aastatel on jahiloomaks olnud sokk, metssiga, kobras, metskits, põder, karu, ilves, hunt, saarmas, metsis ja metsnugis.

2011. aasta Vereta jahi fotonäitusele valitud pilte saab näha siin.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments