Rohuküla-Heltermaa liin läheb esmaspäevast talvegraafikule

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Väinamere Liinide teatel läheb Hiiumaa ja mandri vaheline parvlaevaliin alates esmaspäevast, 31. oktoobrist üle talvegraafikule.

Talvehooajal, mil nõudlus on madalam, toimub nädalases graafikus 74 reisi sügisese 86 reisi asemel. Kehtib valdavalt niinimetatud neljatunnine graafik, kus ühest sadamast väljub reis iga nelja tunni järel. Kõrgema nõudlusega aegadel – neljapäeva ja reede õhtul ning pühapäeva pärastlõunal – on graafik tihedam. Samuti on tihedam hommikune väljumisplaan Hiiumaalt, kui esmaspäevast laupäevani väljuvad kaks esimest reisi 6.30 ja 8.30.

Heltermaa−Rohuküla liini teenindavad kogu talvehooaja suured parvlaevad Saaremaa ja Hiiumaa. Saaremaa võttis teatepulga väiksemalt Ofelialt üle juba teisipäeval, 25. oktoobril.

Kolmas muudatus puudutab ohtlikke veoseid − talvegraafikus ei hakka enam toimuma eraldi ohtlike veoste reise Rohukülast teisipäeviti kell 20.30 ja Heltermaalt kolmapäeviti kell 4.30. Uued laevad võimaldavad ohtlike veoste reisi ühendada tavareisiga, mis laiendab kõigi üle mere sõita soovijate reisiaja valikut. Tavareisijate jaoks on nüüd ohtlike veoste reis erinev ainult selle poolest, et väikesõidukid laaditakse alumisele autotekile ja laeva pardal on suitsetamine rangelt keelatud.

Uued ohtlike veoste väljumisajad on Rohukülast esmaspäeviti kell 22.30 ja Heltermaalt teisipäeviti kell 4.30 – tänu sellele muudatusele sai lisada graafikusse täiendavad reisid neljapäeva õhtuks, mil nõudlus on suurem.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments