12 tunni ettevõtte mängus võistleb Uuemõisas sadakond noort

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Esmaspäeval võistleb sadakond kutseõpilast Haapsalu kutsehariduskeskuses ettevõtlus- ja innovatsioonilaagris.

Päeva alguses püstitatakse noortele ülesanne, millele nad gruppides hakkavad lahendusi otsima. Päeva lõpus kell 19.15 esitavad noored oma ideed žüriile, kes valib parima idee. Üks või kaks parimat osalejat saavad võimaluse osaleda Brüsselis järgmise aasta mais toimuvas Euroopa Innovatsioonilaagris, tutvustas 12 tunni laagri projektijuht Raul Potisepp.

Ettevõtlus- ja innovatsioonilaagri korraldab Junior Achievement Eesti. Sellest võtab osa 80-100 noort Haapsalu kutsehariduskeskusest, Kuressaare ametikoolist, Hiiumaa ametikoolist ja Pärnu kutsehariduskeskusest. 

12 tunni jooksul lahendavad nad neile püstitatud ülesannet ning omandavad seejuures teadmisi tootearendusest, finantside planeerimisest, turundusest ja muudest ärivaldkondadest. Noori juhendavad lahenduste leidmisel Junior Achievement Eesti programmide vilistlased noorteorganisatsioonist SENT. 

Swedbanki kliendisuhete divisjoni direktori ja Junior Achievement Eesti nõukogu liikme Tauno Vanaselja sõnul on ettevõtluskogemuse andmine kutsekooli noortele eriti oluline − neil on olemas spetsialistiteadmised, mida ettevõtluses rakendada. "On väidetud, et need noored, kes läbivad JA programme, näitavad teistega võrreldes üles suuremat ettevõtlikkust ning rajavad sagedamini tulevikus oma firma," lausus Vanaselja.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz