Erki Kasemets kutsub kultuurikeskusse lõikuspeole

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Seda, mismoodi hakkab Erki Kasemetsa näitus välja nägema siis, kui installatsioon valmis, näeb Linnagaleriis terve oktoobrikuu. Foto: Arvo Tarmula
Seda, mismoodi hakkab Erki Kasemetsa näitus välja nägema siis, kui installatsioon valmis, näeb Linnagaleriis terve oktoobrikuu. Foto: Arvo Tarmula

Täna kell 16 avab Haapsalu linnagaleriis oma installatsiooni "Lõikuspidu" maali-, prügi-, teatri-, tegevus- ja kogumiskunstnik Erki Kasemets.

Miks "Lõikuspidu"?

"Eile oli mihklipäev," rääkis Kasemets. "Ja see oli ennevanasti päev, mil vili sai salve, selle puhul pidutseti ning siis algas puhkuseperiood. Tahaksin panna vaatajat mõtlema teemal, mis on tänapäeva inimese jaoks pidu ja mille puhul seda peetakse."

Rakvere teatri peakunstnikuna töötav Kasemets on laiemat tuntust kogunud mitmesuguste olmepakendite, näiteks piimapakkide kogujana ja ülemaalijana ning nendest moodulpiltide ja installatsioonide tegemisega.

Haapsalu näituse tarvis kogus Kasemets 44 saepuruplaati ning 7 kotti viljateri.

"See on tuttava antud vili, mis on üle kümne aasta seisnud ning mida isegi loomad ja linnud enam ei taha," ütles Kasemets. "Kollaste viljaterade eksponeerimiseks värvisin saepuruplaadid erklillaks." 

Valminud installatsioon on kohaspetsiifiline nagu Kasemetsa näituste puhul ikka — kolmapäeval Haapsalu linnagaleriisse tulles ei teadnud kunstnik täpselt, kuidas ta oma näituse üles paneb.
 
"Asi saab veel põnevam, kui algul mõeldud," kinnitas ta.
 
Seda, mida Kasemets lillade plaatide ja viljateradega galeriis täpsemalt on teinud, saab näha terve oktoobrikuu.

Lähemalt loe Erki Kasemetsa kohta Eesti kunstiportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments